AKTUALNO / VIJESTI

ZA MIROVINE DO 610 EURA

Vlada izmijenila odluku o isplati energetskog dodatka, obuhvaćeno još 38 tisuća umirovljenika - imamo sve detalje

Vlada izmijenila odluku o isplati energetskog dodatka, obuhvaćeno još 38 tisuća umirovljenika - imamo sve detalje
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Njima je određen i rok za podnošenje zahtjeva do 31. kolovoza, a dodatak bi im na račune trebao stići u listopadu

Vlada je izmijenila odluku o isplati jednokratnog novčanog primanja korisnicima mirovine radi ublažavanja posljedica rasta troškova života umirovljenicima obuhvativši još 38 tisuća osoba. 

Riječ je o umirovljenicima koji primaju samo inozemnu mirovinu u iznosu do 610 eura, a imaju prebivalište u Republici Hrvatskoj. Njima je određen i rok za podnošenje zahtjeva do 31. kolovoza, a dodatak bi im na račune trebao stići u listopadu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Dosadašnjim odlukama nisu bili obuhvaćeni umirovljenici koji primaju samo inozemne mirovine s prebivalištem u RH. Ovom izmjenom odlukom obuhvatili bismo i njih 38 tisuća, koji imaju prebivalište u Republici Hrvatskoj, a primaju samo inozemne mirovine u iznosu do 610 eura. Prijava za ovu isplate dodatka bile bi omogućene do 31. kolovoza, a predviđeni rok za isplatu dodatka ovoj kategoriji naših umirovljenika bio bi listopad 2023., obrazložio je ministar rada, mirovinskog sustava, obitelj i socijalne politike Marin Piletić na sjednici Vlade u četvrtak.

Podsjetimo kako je gotovo 696 tisuća umirovljenika krajem travnja dobilo jednokratni dodatak u iznosima od 60 do 160 eura, ovisno o visini njihovih mirovina. 

Tako su oni s mirovinama do 260 eura primili dodatak u iznosu od 160 eura, dok si oni kojima mirovine iznose od 470,01 do 610 eura dobili 60 eura pomoći. Postojala su još dva platna razreda. Onima s mirovinama između 260,01 i 330 eura sjelo je 120 eura, a onima koji primaju mirovinu od 330,01 do 470 eura stiglo je 80 eura dodatka

Izdvojeno


Reci što misliš!