AKTUALNO / VIJESTI

jadno

Poduzeće koje je u Karlovcu proizvodilo parket kažnjeno s 15.000 eura jer radnicima nije isplatilo ni minimalac, ali neće platiti ništa jer ga je direktor "stjerao" u stečaj

Poduzeće koje je u Karlovcu proizvodilo parket kažnjeno s 15.000 eura jer radnicima nije isplatilo ni minimalac, ali neće platiti ništa jer ga je direktor
foto ilustracija - arhiva KAportala

Na njegov odnos su se radnici i prije žalili, osim domaćih i stranci, koji bi razočarani bili otpuštani ili su sami odlazili u druga poduzeća.

Karlovački poslodavac iz branše drvne industrije brutalno je novčano kažnjen jer nije svojim radnicima isplatio ni minimalnu plaću zarađenu u njegovim pogonima u listopadu 2020. godine. Na njegov odnos su se radnici i prije žalili, osim domaćih i stranci, koji bi razočarani bili otpuštani ili su sami odlazili u druga poduzeća.

O nekim slučajevima poduzeća Ligneus, koji je proizvodio parket u pogonima bivšeg DIP-a,  gdje je bilo u najmu, je pisao Jutarnji list, ranije i Večernji list optimističnu priču o poduzeću Plexus Jaska s kojom je isti čovjek prije ušao u pogone DIP-a. Obje su, međutim završile, u stečaju, Plexus Jaska je u međuvremenu izbrisana iz registra Trgovačkog suda, dok je stečajni postupak u slučaju Ligneusa u tijeku.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U konkretnom slučaju je Prekršajni odjel Općinskog suda u Karlovcu donio nepravomoćnu presudu kojom pravnu osobu, dakle poduzeće Ligneus novčano kažnjava s 11.000 eura zbog neisplate plaća te s još 4.000 eura jer nije omogućio inspekcijski nadzor, odnosno uvid u poslovne knjige Državnom inspektoratu.

Kao odgovorna osoba u pravnoj osobi je direktor kažnjen s ukupno 1.400 eura.
Iako je uredno pozvan na sud, direktor Ligneusa nije se odazvao pozivu, vjerojatno svjestan da zbog stečaja kaznu koju mu je odredio Državni inspektorat, poduzeće neće nikada platiti.

Izdvojeno


Reci što misliš!