AKTUALNO / VIJESTI

BRZI I PRECIZNI

Ekipa Karlovca pobijedila na regionalnom natjecanju šumarskih radnika - sjekača, Ogulinci zauzeli treće mjesto

Ekipa Karlovca pobijedila na regionalnom natjecanju šumarskih radnika - sjekača, Ogulinci zauzeli treće mjesto

U organizaciji Uprave šuma podružnice Ogulin u rasadniku Oštarije u subotu 27. svibnja 2023. održana su polufinalna/pripremna natjecanja šumarskih radnika sjekača.

U natjecateljskoj konkurenciji snage je odmjerilo 27 natjecatelja iz UŠP Ogulin, UŠP Karlovac, UŠP Gospić i UŠP Split. Sjekači su imali priliku pokazati i iskušati svoje vještine na borilištima uređenim prema strogim odredbama Pravilnika međunarodne organizacije koja organizira Svjetska prvenstva šumarskih radnika-sjekača. Natjecanje obuhvaća discipline: Okretanje vodilice, Kombinirani prerez, Točni prerez na podlozi, Podsijecanje stabla (zasjek) i definitivni prerez stabla te Kresanje grana.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U natjecateljskoj konkurenciji najbolje ekipe bile su: UŠP Karlovac – Šumarija Vojnić 1. mjesto, UŠP Gospić 2. mjesto i UŠP Ogulin-Šumarija Ogulin 3. mjesto. Pojedinačno u svim disciplinama najbolji su bili: Stjepan Bobinac iz UŠP Gospić 1. mjesto, Nenad Bogut iz UŠP Karlovac 2. mjesto i Damir Špehar iz UŠP Ogulin 3. mjesto.

Najbolji sjekači predstavljati će svoje uprave 3. lipnja u Vinkovcima, na 13. Državnom natjecanju šumarskih radnika sjekača, a pobjednici državnog natjecanja predstavljat će Hrvatsku na svjetskom prvenstvu koje će održati krajem ljeta u Beču. 

Izdvojeno


Reci što misliš!