AKTUALNO / VIJESTI

BRAVO PETRA

Mlada Karlovčanka Petra Vuković proglašena najboljom mladom slastičarkom u Engleskoj na velikom nacionalnom natjecanju u Sheffieldu

Mlada Karlovčanka Petra Vuković proglašena najboljom mladom slastičarkom u Engleskoj na velikom nacionalnom natjecanju u Sheffieldu

Mlada Karlovčanka, 22-godišnja Petra Vuković, proglašena je najboljom mladom slastičarkom u Engleskoj! Naime, Petra je na natjecanju "Young Pastry Chef of the Year" u Sheffieldu osvojila prestižnu titulu "National young pastry chef winner 2023."

U konkurenciji osam sjajnih mladih slastičara iz cijele Engleske Petra je odnijela pobjedu, ali i prvu nagradu za najbolje iskorišteno lisnato tijesto. Mlada slastičarka je pripremila ukupno pet deserata, a žiri je bodove dijelio u kategorijama - okus, prezentacija, inovativnost, higijena i tehnika.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osim titule najboljeg mladog slastičara, Petra je osvojila i put u Milano gdje će četiri dana učiti od najboljeg svjetskog slastičara Massima Picea.

Inače, Petra završava Studij pekarstva i slastičarstva na sveučilištu u Birminghamu, a radi u kuhinji restorana Adams koji je vlasnik Michelinove zvjezdice. Uspješna slastičarka uskoro se vraća u Hrvatsku gdje će svoje talente prezentirati u poznatom rovinjskom restoranu.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!