AKTUALNO / VIJESTI

NOVA LOKACIJA

Kinoklub Karlovac i ove godine organizira natječaj Stop Motion Scena, prijave se primaju do 10. lipnja

Kinoklub Karlovac i ove godine organizira natječaj Stop Motion Scena, prijave se primaju do 10. lipnja

Kinoklub Karlovac, organizator programa Stop Motion Scena 2023. poziva autore neprofesijskog filma da pošalju svoje uratke nastale tehnikom stop animacije na festival koji će ove godine biti održan u Gradskoj knjižnici “Ivan Goran Kovačić” u Karlovcu u srijedu 14. lipnja. Rok prijave je subota 10. lipnja, a prijaviti se možete putem ispunjavanja obrasca na poveznici https://forms.gle/QZS6tgH5F3vozFN76.

Stop Motion Scena osmišljen je 2020. godine kao kreativni natječaj tijekom prvog lockdowna (uslijed početka pandemije virusa COVID-19), s ciljem poticanja djece i mladih na kreativni izričaj i stvaranje video uradaka tehnikom stop animacije (eng. stop motion), na uradi-sam principu, a do sada su tri izdanja održana na Maloj sceni Hrvatskog doma. S obzirom da je zgrada Hrvatskog doma trenutno u rekonstrukciji, ovogodišnje 4. izdanje bit će održano u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić”.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako bi video uratci bili uključili u natjecateljski program, potrebno je napraviti kratkometražni animirani film tehnikom stop animacije, a prijavitelji i autori filmova nisu tematski, vremenski, niti dobno ograničeni. Za animiranje je moguće koristiti različite elemente, poput Lego kocki, igračaka sa zglobovima ili mobilnim elementima, pijeska, figura ili elemenata od papira, kolaža, plastelina i drugih materijala, itd. Usnimavanje je moguće koristeći aplikaciju „Stop Motion Studio” (koja je besplatna na Google Play Store-u) ili bilo koji drugi prikladni program za snimanje i/ili montažu. Filmove je moguće prijavljivati individualno ili kao zajedničke radove razreda, videodružina, kreativnih grupa i sl.

Zaprimljene radove će ocjenjivati predstavnici Kinokluba Karlovac te će 14. lipnja biti održana projekcija filmova s dodjelom nagrada. Podršku pružaju Zaklada "Kultura nova", Gradska knjižnica “Ivan Goran Kovačić” i Savez udruga KAoperativa te je ovogodišnjem programu odobrena financijska podrška Grada Karlovca i Hrvatskog audiovizualnog centra.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!