AKTUALNO / VIJESTI

I DALJE NEPRAVOMOĆNO

Nova presuda: Marinu Čolaku 6, a Daliboru Opačku 5 godina za nesreću u kojoj je prije 13 godina poginula Ivana Obad

Nova presuda: Marinu Čolaku 6, a Daliboru Opačku 5 godina za nesreću u kojoj je prije 13 godina poginula Ivana Obad

Marin Čolak u četvrtak je na zagrebačkom Županijskom sudu osuđen na 6 godina zatvora, a Dalibor Opačak na 5 godina zbog prometne nesreće u kojoj je prije 13 godina poginula Ivana Obad (20).

Presuda je nepravomoćna. Prepratit će ih u Remetinec odmah. Čolak je ranije bio nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora, no tu je presudu u srpnju 2022. ukinuo Visoki kazneni sud.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako donosi Index, njima je ovo bilo treće suđenje, a počelo je u ožujku.

Sudilo im se zbog toga što su u studenom 2010. izazvali prometnu nesreću na autocesti Zagreb-Rijeka u kojoj je poginula 20-godišnja Ivana Obad. Čolak je posljednjom presudom bio osuđen na dvije godine zatvora, dok je Opačak bio oslobođen krivnje.

No, Državno odvjetništvo se žalilo te se išlo na novo suđenje.

Kako je pisalo u optužnici, Čolak se 5. studenog 2010. u 12:20 Ferrarijem kretao autocestom A6 iz smjera Zagreba prema Rijeci lijevim prometnim trakom brzinom od 181.5 kilometara na sat, dok se Opačak kretao desnim trakom u svojem Nissanu 350. Čolak je, tvrdilo je tužiteljstvo, započeo prelazak iz lijevog u desni prometni trak, a da se nije uvjerio kako to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu.

Opačak je, vozeći brzinom od 205.3 kilometra na sat, započeo kočiti, no nije mogao smanjiti brzinu na vrijeme pa su se automobili okrznuli. U sudaru se Ferrari zapalio te je poginula suvozačica Ivana Obad.

Foto: M.Gojun/B. Filić/Pixsell

Izdvojeno


Reci što misliš!