AKTUALNO / VIJESTI

PUCNJAVA U LASINJU

Raskrinkan tajni život "munjenog Ivice": Ženu držao u podrumu, drugu doveo kući, uslijedila je drama

Raskrinkan tajni život

Ivica je tako imao dvije žene pod jednim krovom. Zaključio je da će mu to dovesti nevolje, pa je išao po selu i pitao treba li kome jedna, ispričao je susjed za Jutarnji list

Dramatični su u srijedu bili večernji sati za mještane Crne Drage, sela razbacanog po živopisnom krajoliku u općini Lasinja nedaleko od Karlovca uz samo granicu za Sisačko-moslavačkom županijom.

Njihov susjed Ivica L. (56), kojega su godinama obilazili u širokom luku zbog ćudljive naravi, a skupa s njim i njegovo dvorište iz kojega je uvijek dolazila galama, a obilazila ga policija, ispalio je metak u čovjeka u 19.50 sati.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Jutarnji list piše kako mještani govore ovako: Ivica je "munjen", a naoružan do zuba, pa nas to nije iznenadilo. Pitanje je bilo samo koliko je veliko zlo koje je napravio.

Ponovimo kako je policija u četvrtak u jutarnjim satima izvijestila da je između dvojice muškaraca starih 56 i 21 godinu izbio verbalni sukob nakon čega je 56-godišnjak vatrenim oružjem teško ozlijedio 21-godišnjaka. Nakon zaprimljene dojave, 56-godišnjak je uhićen dok je 21-godišnjak zbrinut u zdravstvenoj ustanovi. U tijeku je kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja. 

"Natovario si probleme"

Ovoj drami, ispričali su susjedi za Jutarnji list, prethodilo je nekoliko njih i trajale su danima. Mole za anonimnost, kažu da će Ivica kad-tad izaći iz zatvora, a "dovoljno je munjen i naoružan da im pokuca na vrata i potraži osvetu".

- Nema dokaza da je on psihički bolesnik, ali je od djetinjstva malo čudan, pa nitko s njim ne želi imati posla. Bio je i u ratu i sam Bog zna koliko je oružja zakopao. S njim neko vrijeme živi neka žena, nije iz sela, ne znamo točno odakle je, on ih često mijenja. S ovom se posvađao i zatvorio je u podrum. Tamo je bila oko sedam dana, tako se priča. Onda je jedan susjeda to primijetio, pa je pozvao policiju, a oni su javili hitnoj, tako da u ih oboje odvezli, hitna nju, policija njega - govori susjed.

Policija ga je, kaže ubrzo pustila, a čim je došao kući, on je objavio oglas na internetu da traži novu ženu.

- On nije baš prezgodan čovjek, ali mu se javila jedna mlada iz Ogulina, sva istetovirana. Možda i zato što je napisao da će joj ostaviti svu imovinu nakon smrti - zaključuje sugovornik.

Nova žena doselila mu se odmah drugoga dana, međutim stvar se istoga dana počela komplicirati. Nakon što je puštena iz bolnice s pregleda prvotna žena, ona koju je bio zatvorio u podrumu, vratila mu se i ona.

- Ivica je tako imao dvije žene pod jednim krovom. Zaključio je da će mu to dovesti nevolje, pa je išao po selu i pitao treba li kome jedna. Kako je jedna obitelj u susjedstvu u dvorištu imala proslavu, ona im se priključila, ali se jako napila, pa se kupala u njihovoj bari. Ivicu je to razljutilo, pa ju je otjerao odakle je i došla, iz okolice Ogulina - kaže susjed.

No, Ivica se riješio jedne žene, ali si je natovario mnogo probleme. Sad mu je ona ponovno pokucala na vrata, ali nije bila sama.

Ekipa za očevid

- Dovela je i svoju braću, koji su htjeli odštetu ili isplatu, tko zna što. A znate kako je to s Romima!? Oni imaju vruću krv i drže do obiteljske časti. Došli su s plavim kombijem ogulinskih oznaka u dvorište. Izbila je svađa. On je potegao oružje i ispalio metak u njezina brata.

Ubrzo je opet došla policija i hitna, njega je opet odvezla policija, a tog dečka Hitna - priča nam susjed. Tijekom jučerašnjeg dopodneva u dvorištu kuće na osiguranju je bio jedan policajac te čekao ekipu za očevid koja treba izuzeti materijalne tragove i obaviti očevid.

Brat je vlasnik kuće, ali ne da mu ni pristupiti dvorištu

- Bilo je pitanje vremena kad će se ovako nešto dogoditi. Nije valjda bilo dana da mu policija ne dođe u dvorište. Tražio sam da ga psihijatrijski liječe, jer nije zdrava osoba. Znate li da skoro 40 godina vozi auto a da nije položio vozački. Dobije kaznu i nikada ne plati, pa ispočetka, rekao je za Jutarnji list ogorčeni bliski rođak Ivice L .

Iz kuće u kojoj živi navodno je prije nekoliko godina istjerao roditelje i oni su u domu, a bratu koji je formalni vlasnik kuće ne da pristupiti dvorištu.

Izdvojeno


Reci što misliš!