AKTUALNO / VIJESTI

ZABRINJAVAJUĆ TREND

Ukida se mogućnost točenja jeftinijeg dizela? Vozači na benzinskim postajama u nevjerici

Ukida se mogućnost točenja jeftinijeg dizela? Vozači na benzinskim postajama u nevjerici
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Doznaje se da će se već od ovog ljeta na većini crpki ukinuti punktovi za distribuciju običnog dizela

Prema Uredbi o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata koju je Vlada Republike Hrvatske donijela 22. svibnja, a koja će vrijediti do 6. lipnja, vozači će litru benzina plaćati 1,32 eura, litra dizela doći će ih 1,24 eura, a litra plavog dizela 74 centa.

Da nema mjera Vlade te da se maloprodajne cijene u potpunosti slobodno formiraju, litra benzina koštala bi 1,54 eura, litra dizela 1,46 eura, a litra plavog dizela 86 centi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Istovremeno, cijene premium eurosupera 95 kreću se od 1,42 eura do 1,64 eura dok se cijene premium eurodizela kreću od 1,34 do 1,67 eura.

Dok se čeka nova Vladina uredba o najvišim maloprodajnim cijenama naftnih derivata, Dalmacija danas piše da sve više benzinskih pumpi u Hrvatskoj reducira broj dostupnih mjesta na kojima se toči obični dizel, a među njima Ina i Lukoil.

Doznaju da će se već od ovog ljeta na većini crpki ukinuti punktovi za distribuciju običnog dizela. Navode i da je jedna benzinska crpka u splitskom gradskom kotaru Sirobuja značajno smanjila opskrbna mjesta za eurodizel te da je to dovelo do dužih redova. Isto javljaju i čitatelji Jutarnjeg iz Zagreba.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!