AKTUALNO / VIJESTI

PRIZNANJE

Kinoklub Karlovac dobio oznaku kvalitete "SKOCKANO" za svoj Tečaj filmske umjetnosti za mlade filmaše

Kinoklub Karlovac dobio oznaku kvalitete

Na konferenciji Hrvatskog debatnog društva i GOOD incijative pod nazivom “Od učionice do zajednice: učinkovite strategije za kvalitetan građanski odgoj i obrazovanje'' u Zagrebu održana je i dodjela oznake kvalitete SKOCKANO (Standard kvalitete organizacija civilnog društva konstruktivno angažiranih u neformalnom obrazovanju). Skockano je skup standarda i kriterija provedbom kojih organizacija jamči kvalitetu svojih neformalnih obrazovnih programa. Kinoklub Karlovac je oznaku kvalitete dobio za svoj dugogodišnji program Tečaj filmske umjetnosti koji je temelj filmske edukacije mladih na području Karlovačke županije. Ove godine za SKOCKANO PROGRAM oznaku kvalitete dobilo je 7 organizacija, a ona vrijedi 3 godine. 

Projektom SKOCKANO želi se povećati utjecaj organizacija civilnog društva (OCD-a) u području neformalnog obrazovanja kroz uspostavu održivog sustava kvalitete neformalnog obrazovanja, jačanje kapaciteta OCD-a za provedbu neformalnog obrazovanja i primjenu sustava kvalitete, produbljivanje sektorske i međusektorske suradnje te jačanje vidljivosti sektora. Nositelj projekta je Centar za mirovne studije, a partneri su Forum za slobodu odgoja, Kuća ljudskih prava Zagreb, Centar za građanske inicijative Poreč, GOOD inicijativa i Phronesis SA iz Norveške. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tečaj filmske umjetnosti provodi se od samog osnivanja udruge i koncipiran je kao kombinacija teorijskog i praktičnog dijela s naglaskom na učenje kroz praksu. Polaznici kroz zabavan pristup, uz korištenje metoda neformalnog obrazovanja, uče kako nastaje film te prolaze sve faze produkcije, a kao finalni rezultat stvaraju jedan kratkometražni igrani film. Ove školske godine na Tečaju sudjelovalo je 12 mladih osoba iz četiri škole: Gimnazija Karlovac, Ekonomsko-turistička škola Karlovac, Srednja škola Duga Resa i Osnovna škola Dubovac Karlovac, a snimljen je film “Lucija, jesi dobro?”. 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!