AKTUALNO / VIJESTI

KONCERT ZA SLADOKUSCE

Prekrasan koncert "Klasika u parku" za kraj lijepe karlovačke subote i kao najava bogatog lipnja i srpnja

Prekrasan koncert

Vrlo brzo slijedi nam još jedan koncert Karlovačkih simfoničara.

Prekrasnim koncertom "Karlovačkih simfoničara" pod ravnanjem Vetona Marevcija, već tradicionalnom i Karlovčanima sve omiljenijom "Klasikom u parku" završila je lijepa karlovačka subota, ali i najavljen bogat program koji naš grad očekuje i ovog ljeta.

Karlovački komorni orkestar osnažen puhačima i s "pojačanjima", članovima Zagrebačke filharmonije, Simfonijskog orkestra HRT i orkestara HNK u Zagrebu i Rijeci, pripremio je ove subote za građane "Dvije suite" Eduarda Griega i "San ljetne noći" Felixa Mendelssohna. Dakako, nije to bilo sve, jer odlično raspoložena publika u ugodnoj atmosferi nije dala glazbenicima da odu, što je i njima bilo svakako drago. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

A, kako je pomalo u šali, ali uzevši u obzir zaista sjajan rad Glazbene škole Karlovac možda pomalo i u istini rečeno - ovog puta na pozornici je bilo 56 glazbenika, svake godine sve više, pa kroz godine "simfoničari" možda dosegnu i brojku od 114 i tako dobijemo makar jednodnevnu pravu filharmoniju.

Kao što smo rekli, i ovog ljeta čekaju nas zaista brojni događaji u gradu, a jedan od njih, vrlo brzo, bit će i još jedan koncert Karlovačkih simfoničara, ovog puta s programom opernih arija, početkom srpnja u Šancu.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!