AKTUALNO / VIJESTI

PRODUŽENI VIKEND

Hrvati majstori u 'spajanju' blagdana s vikendom: Krenulo se iz Zagreba na jug, gužve na izlazu iz grada

Hrvati majstori u 'spajanju' blagdana s vikendom: Krenulo se iz Zagreba na jug, gužve na izlazu iz grada
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Tko god je mogao - spojio je blagdan Tijelova s vikendom. Sretnici kojima je to uspjelo, a takvih nije malo, bar ne u Zagrebu, uputili su se danas na produženi vikend. Sve informacije o stanju na cestama sad mogu dobiti na portalu Revija HAK

Hrvatske ceste pune su vozila, jer produženi je vikend, a HAK-ove stranice i dalje su pod hakerskim napadima, zbog čega je onemogućeno posjetiti stranicu hak.hr.

Zato se HAK izvješće o stanju na cestama objavio na portalu Revija HAK. Donosimo njihovo izvješće:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vozilo u kvaru na autocesti A1 u tunelu PLASINA u smjeru Dubrovnika, vozi se jednom prometnom trakom uz ograničenje brzine 40 km/h. Molimo vozače za dodatan oprez.

Prometna nesreća na autocesti A3 Bregana-Lipovac na kraku čvora LUČKO u smjeru NP Lučko, vozi se jednom prometnom trakom uz ograničenje brzine 40 km/h. Molimo korisnike za dodatan oprez.

Pojačan je promet na autocesti A1 od Zagreba prema Karlovcu, prema naplati Lučko u smjeru mora kolona je od čvora Buzin oko 3 km,a od čvora Zagreb zapad oko 2 km.

Zastoji su povremeno na dionicama cesta gdje traju radovi. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim državnim cestama u priobalju danas je na blagdan Tijelova od 14:00 do 23:00 sata.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac u zonama radova između čvorova Jakuševec i Kosnica te između naplatne postaje Zagreb Istok i čvora Križ vozi se suženim kolnikom, uz moguće povremene zastoje. Zatvoren je ulazni krak čvora Jakuševec u smjeru Lipovca, a na čvoru Ivanić Grad zatvoreni su izlazni krak iz smjera Lipovca prema Ivanić Gradu te izlazni krak iz smjera naplate Ivanić Grad u smjeru Zagreba.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj zatvoren je izlazni krak čvora Sveti Križ Začretje iz smjera Zagreba.

Zbog radova vozi se dvosmjerno jednim kolnikom na autocestama:

A1 Zagreb-Ploče-Karamatići u tunelu Konjsko (jednom tunelskom cijevi);
A2 Zagreb-Macelj između naplate Zaprešić i čvora Zabok;
A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Vrata.
ZBOG RADOVA ZATVORENE SU DIONICE DRŽAVNIH CESTA:

DC2 u Koprivnici (do 30. lipnja) i Vukovar- Ilok između naselja Sotin i Opatovac (do 13. lipnja);
DC6 Glina-Dvor u naselju Donji Žirovac (do 23. lipnja);
DC36 Blatnica Pokupska-Pisarovina (do 30. lipnja);
DC51 Nova Gradiška-Požega u mjestu Rešetari (obilazak je lokalnim prometnicama kroz mjesto Cernik, a za vozila iznad 7,5 tona državnim cestama DC49 i DC38 kroz Pleternicu i Požegu);
DC206 Hum na Sutli-Valentinovo u naselju Kostel (do 30. lipnja);
DC213 Nemetin-Dalj (do 14. studenog)
DC307 Mokrice-Zabok (do 14. srpnja);
DC400 Ulica Starih statuta u Puli (do 15.lipnja);
DC525 Pleternica-naselje Bilice (do 1. srpnja);
DC544 Prgomelje-Gudovac-Velike Sredice u Bjelovaru (do 22. lipnja);
DC546 na dijelu od Stojdrage (Bioparka Divlje vode) do Budinjaka (do 30.lipnja);

ŽC1048 Sljemenska cesta od objekta Tomislavov dom u smjeru Zagreba (silazni dio, do 30.lipnja) od ponedjeljka do petka od 8:00 do 17:00 sati. Zbog postavljanja završnog sloja asfalta, uzlazni dio Sljemenske ceste (od pilane Bliznec do objekta Stara Lugarnica) zatvoren je za sva vozila, osim u periodu od 5:00 do 7:30 sati. Očekivano vrijeme trajanja završnih radova na uzlaznoj dionici Sljemenske ceste ovisi o vremenskim prilikama.
Vozi se jednim trakom, naizmjence, uz privremenu regulaciju prometa (semafore):

Zbog radova na državnim cestama: DC1 u mjestima Cerovac Vukmanički i Tušilović (do 15. lipnja) te u Zagrebačkoj ulici u Karlovcu (do 15. rujna), DC3 u Gornjem Mrzlom Polju (do 15.lipnja), na Jadranskoj magistrali (DC8) u Stobreču (do 15.lipnja), i DC228 u Ulici Ilovac u Karlovcu (do 15. lipnja);
Zbog većeg oštećenja kolnika na državnoj cesti DC2 na vijaduktu u Iloku;

 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!