AKTUALNO / VIJESTI

ZA 850 TISUĆA EURA

Karlovačka županija iskazala interes za kupnju zgrade Croatia osiguranja na Korzu - koštat će je manje nego da obnovi zgradu u Križanićevoj?

Karlovačka županija iskazala interes za kupnju zgrade Croatia osiguranja na Korzu - koštat će je manje nego da obnovi zgradu u Križanićevoj?
foto arhiva - Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Prema procjeni sudskog vještaka, vrijednost zemljišta procjenjuje se na 75 tisuća eura, a poslovne zgrade na 773 tisuće eura

Za 850 tisuća eura Karlovačka županija planira kupiti poslovnu zgradu u vlasništvu Croatia osiguranja na Korzu i tako konačno riješiti problematiku prostorne disperzije svojih upravnih tijela. 

Naime, osim prostora u Vraniczanyjevoj, Karlovačka županija koristi i onaj na lokaciji Jurja Križanića 11 i 11a. Zgrada je to u vlasništvu države, a Karlovačka županija istu koristi temeljem sporazuma o preuzimanju djelatnika Ureda državne uprave iz 2020. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Korisnici toga prostora su i Državna geodetska uprava (14 djelatnika), Karlovačka županija (40 djelatnika), JU Zavod za prostorno uređenje Karlovačke županije (4 djelatnika), Ministarstvo pravosuđa i uprave i Ministarstvo turizma i sporta (2 djelatnika). 

- Na toj lokaciji dnevno je veliki protok stranka koji koriste matični ured, izdavanje građevinskih dozvola, rasprava za izvlaštenje, katastar. Zgrada nije godinama održavana te zahtjeva značajna ulaganja. Procijenjena projektantska vrijednost energetske obnove iznosi 1,6 milijuna eura koje Karlovačka županija ne može samostalno osigurati kao niti ulagati u imovinu koja nije u njenom vlasništvu, pojasnio je pročelnik ureda županice Bernardno Pahor. 

Iz Karlovačke županije navode da je s obzirom na godinu izgradnje nekretnina u vlasništvu Croatia osiguranja u solidnom stanju te bi se uz određena manja ulaganja mogla relativno brzo početi koristi.

Kolika točno ulaganja su potrebna, pitala je vijećnica Katarina Srakočić (SDP) na zadnjoj sjednici Županijske skupštine na kojoj se je donosio prijedlog odluke o kupnji.

No, čini se točnih procjena o visini ulaganja u zgradu u ovom trenutku Karlovačka županija još nema. Naime, pročelnik Pahor odgovorio je tek da postoje uredi u kojima je potrebno samo pokrečiti i mogu se odmah koristiti.

Prema procjeni sudskog vještaka, vrijednost zemljišta procjenjuje se na 75 tisuća eura, a poslovne zgrade na 773 tisuće eura.

Izdvojeno


Reci što misliš!