AKTUALNO / VIJESTI

BILO TUŽBI I SPORAZUMA

Tužbe djelatnika također opteretile rad županijskih bolnica! Karlovačku tužilo više od polovice djelatnika, provjerili smo kakvo je stanje s isplatama

Tužbe djelatnika također opteretile rad županijskih bolnica! Karlovačku tužilo više od polovice djelatnika, provjerili smo kakvo je stanje s isplatama
PIXSELL

Sudski postupak pokrenulo je 522 djelatnika Opće bolnice Karlovac, dok je 246 zaposlenika išlo na zaključivanje sporazuma

Smanjenje nagomilanih dugova, listi čekanja, bolja organizacija i standardizirani postupci javne nabave ciljevi su reforme koja će bolnice kojima su osnivači županije od 1. siječnja vratiti pod okrilje države.

Među njima su i dvije bolnice u Karlovačkoj županiji, Opća bolnica Karlovac i Opća bolnica i bolnica branitelja Domovinskog rata Ogulin. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako se proteklih godina upravljalo karlovačkom bolnicom KAportal je pisao u više navrata. Upravno vijeće s HDZ-ovcem Kristijanom Čujkom na čelu kadroviralo je po stranačkom ključu, pa je tako prije tri godine za ravnatelja izabran Nikša Antica za čijeg je kratkog trajanja (nije mandat završio do kraja jer je podnio ostavku) izazvao nezadovoljstvo brojnih djelatnika koji su progovorili od lošoj organizaciji, po mnogima neutemeljenoj smjeni pročelnika i voditelja službi, ali i novom gomilanju dugova prema dobavljačima. Antica se, podsjetimo, pravdao i velikim troškovima za isplatu razlike plaće temeljem pravomoćnih sudskih presuda, a nakon tužbi u kojima je velik broj djelatnika bolnica tužio svoje ustanove. 

Stoga smo provjerili kakvo je stanje s refundacijom tog duga u karlovačkoj i ogulinskoj bolnici. Kako nam je rekao ravnatelj OB Ogulin Davor Vukelja, u bolnici je ukupno 218 zaposlenika pokrenulo sudski postupak za isplatom razlike plaće zbog neuvećanja osnovice za 6 posto u 2016. godini. 

- U odnosu na dobivena sredstva za refundaciju troškova (344.747 eura), a za što su se podaci prikupljali s danom 30. ožujka 2023. godine, ukupno je isplaćeno 344.746,11 eura do 30. ožujka te godine za ukupno 200 zaposlenika, rekao nam je Vukelja.

Dodao je i da je temeljem pravomoćnih sudskih presuda, bolnica od tog datuma do kraja kolovoza bila dužna isplatiti još 26.123 eura još 17 djelatnika, te ih je i isplatila. 

- Sukladno navedenome, bolnica je do sada isplatila pravomoćne sudske presude za ukupno 217 djelatnika u ukupnom iznosu od 370.869 eura eura, rekao nam je ravnatelj bolnice u Ogulinu.

S obzirom na puno veći broj djelatnika u Općoj bolnici Karlovac, pa i tužbi koje su pokrenute, do 4. rujna 2023. godine u ovu je svrhu - za razliku plaće zbog neuvećavanja osnovice za 6 posto temeljem pravomoćnih sudskih presuda, isplaćeno 836.500 eura za 403 zaposlenika.

U Ravnateljstvu bolnice još su nam rekli da je isplaćeno i 341.932 eura za 246 zaposlenika po zaključenim sporazumima. Ukupno je, navodi ravnateljica Ivana Kovačić, sudski postupak pokrenulo 522 djelatnika bolnice.

Izdvojeno


Reci što misliš!