AKTUALNO / VIJESTI

NOVI POSAO

Promjena na čelu karlovačke burze rada! Dosadašnja predstojnica imenovana zamjenicom ravnatelja HZZ - na toj poziciji zamijenila je stranačku kolegicu

Promjena na čelu karlovačke burze rada! Dosadašnja predstojnica imenovana zamjenicom ravnatelja HZZ - na toj poziciji zamijenila je stranačku kolegicu
Ilustracija/PIXSELL/KAportal

Do novog izbora, područni ured HZZ u Karlovcu vodit će Bruno Vuljanić, diplomirani ekonomist koji je imenovan v.d. predstojnikom

Diplomirana učiteljica razredne nastave Ivana Mehle više nije predstojnica Područnog ureda HZZ Karlovac. Na zatvorenom dijelu sjednice Vlade 31. kolovoza ove godine imenovana je zamjenicom ravnatelja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Na toj poziciji zamijenila je Marinu Nekić, diplomiranu pedagoginju nakon isteka njezina drugog mandata. 

I jednoj i drugoj zajedničko je što su članice vladajuće stranke. Mehle je na zadnjim lokalnim izborima u Karlovcu bila na listi HDZ-a koju je predvodio gradonačelnik Damir Mandić, dok je na mjesnim izborima u svibnju ove godine nosila listu HDZ-a za gradsku četvrt Novi centar. Njezino ime u prijašnjim godinama našlo se i na popisu donatora HDZ-a. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Četverogodišnji mandat na poziciji zamjenice ravnatelja počeo joj je teći 5. rujna. Inače, ravnatelj HZZ-a Ante Lončar, uz novoimenovanu zamjenicu Ivanu Mehle ima čak pet pomoćnika, i to za tržište rada i politike zapošljavanja, za financijsko upravljanje, za pravne poslove, za analitiku i informatiku te za provedbu projekata sufinanciranih iz fondova Europske unije

Po novom, Mehle će biti i obvezna podnositi godišnju imovinsku karticu. Do danas njezina kartica još nije objavljena. Kao zamjenica ravnatelja HZZ-a neto plaća bi joj trebala biti oko 2.200 eura. 

Podsjetimo kako je Ivana Mehle od veljače 2021. godine i predsjednica Nadzornog odbora medija u gradskom vlasništvu Hrvatskog radija Karlovac, a krajem listopada prošle godine Vlada ju je imenovala zamjenicom predsjednika Nadzornog odbora HŽ Cargo d.o.o. za prijevoz tereta. Ujedno je i članica Upravnog vijeća Doma zdravlja Karlovac.

No Zakon o sprečavanju sukoba interesa obvezuje je na razrješenje dužnosti članstva u nadzornim odborima HRK i HŽ Cargu i to u propisanom roku od 60 dana od početka mandata zamjenice ravnatelja HZZ.

Do novog izbora, područni ured HZZ u Karlovcu vodit će Bruno Vuljanić, diplomirani ekonomist koji je imenovan v.d. predstojnikom. 

Izdvojeno


Reci što misliš!