AKTUALNO / VIJESTI

KORISNA SURADNJA

Trgovačko-ugostiteljska škola Karlovac i partnerske škole iz Maribora i Beograda sudjeluju u turističkom projektu InnoVet - stvaraju digitalnu bazu turizma

Trgovačko-ugostiteljska škola Karlovac i partnerske škole iz Maribora i Beograda sudjeluju u turističkom projektu InnoVet - stvaraju digitalnu bazu turizma

Do sada su unijeli 80 lokacija, a još jednu, restoran „Pod starimi krovovi“, unijela je danas županica.

Šanac, Foginovo kupalište, Stari grad Dubovac – samo su neke od turističkih lokacija koje su učenici Trgovačko-ugostiteljske škole unijeli u digitalnu bazu podataka, u sklopu međunarodnog projekta InnoVet. Isto to u svojim školama rade i učenici srodnih škola u Mariboru i Beogradu.

Učenici koji sudjeluju u projektu, uz mentorstvo profesora informatike Željka Jerečića, na konferenciji za novinare pokazali su kako digitalna baza turističkih atrakcija izgleda u praksi. Do sada su unijeli 80 lokacija, a još jednu, restoran „Pod starimi krovovi“, unijela je županica Karlovačke županije Martina Furdek-Hajdin.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Ova aplikacija je ono što trebamo, kroz nju građani na brz i atraktivan način mogu saznati što nudimo u Karlovačkoj županiji. U svakom kutku naše županije ima nešto zanimljivo, a ova digitalna, suvremena aplikacija omogućuje da informacija o tome bude dostupna. Moram pohvaliti učenike koji sudjeluju u ovom projektu, našu podršku imate u svakom trenutku, rekla je županica Martina Furdek-Hajdin.

Projekt InnoVet međunarodni je projekt koji se financira iz EU programa Erasmus+, a u suradnji s Agencijom za mobilnost i programe EU, ukupno vrijedan 250 tisuća eura. Nositelj projekta je Regionalna turistička zajednica Karlovačke županije, a partneri su: Trgovačko-ugostiteljska škola Karlovac, Srednja ugostiteljsko-turistička škola iz Maribora, Zavod za turizam Maribor, Škola za ugostiteljstvo i turizam Beograd te tvrtke Ericsson Nikola Tesla d.d. iz Zagreba, Ferial d.o.o. iz Karlovca i GosTur d.o.o. iz Maribora.

Izdvojeno


Reci što misliš!