AKTUALNO / VIJESTI

CIJENJEN U SVIJETU

Karlovački akademski slikar Alfred Freddy Krupa u rujnu izlagao u Londonu i Sao Paolu te na online izložbi u Brooklynu

Karlovački akademski slikar Alfred Freddy Krupa u rujnu izlagao u Londonu i Sao Paolu te na online izložbi u Brooklynu


Karlovački akademski slikar Alfred Freddy Krupa ima vrlo plodan rujan, i to diljem svijeta. Tako je s dva rada, "Akt koji stoji" i "Jutro na Kupi u Karlovcu" bio predstavljen u poznatoj londonskoj Boomer Gallery Tower Bridge na skupnoj izložbi 'What is Art - 6th Edition' ("Šta je umjetnost - 6.izdanje"). Ova izložba osmišljena je ne samo za izlaganje umjetnosti, već i za poticanje razgovora između različitih putova unutar suvremene umjetnosti. Cilj je dokazati da uspjeh u svijetu umjetnosti nije monolitan koncept, već spektar mogućnosti, od kojih je svaka jednako valjana i vrijedna kao i druga. Ovo je Krupino treće izlaganje u Londonu.

Paralelno s tim, Krupa je izlagao i Brazilu, u Sao Paolu u galeriji Artly Mix na izložbi 'Equilibrium'. Ujedinjujući 23 umjetnika iz 16 zemalja, 'Equilibrium' istražuje ravnotežu u svijetu kroz kreativne leće, otkrivajući sklad između suprotstavljenih sila i jedinstvo usred različitosti. Gledatelji su pozvani da razmišljaju o ravnoteži unutar vlastitih života dok slave univerzalnu temu koja povezuje čovječanstvo. Krupa učestvuje sa svojim tušem 'Stari drveni čamac'(2023.)

Osim toga, u rujanskom broju berlinske publikacije Chromart Creative Magazine objavljen je opširan članak o Krupinu umjetničkom radu, uvršten je u žiriranu online izložbu Decagon Gallery iz Brooklyna te otpočeo suradnju s norveškom galerijom ArtRewards iz Osla. Također, vrijedi naglasiti da se njegova knjiga "Mislite! Think!" od sada može pronaći na odjelu "Literatura i umjetnost" francuske nacionalne knjižnice La Bibliothèque nationale de France.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osim međunarodne aktivnosti Krupa je bio aktivan i u Hrvatskoj, tako je učestvovao na tradicionalnoj likovnoj koloniji u organizaciji Gradske organizacije Crvenog križa, a gdje su stvoreni likovni radovi namijenjeni za najistaknutije dobrovoljne davatelje krvi. Ovaj puta održala se na otoku Viru. Prije odlaska na Vir održao je govor prilikom otvorenja izložbe  "Boje zbirke Mavretić" u galerijskom prostoru Starog grada Ozlja, a u ime živućih umjetnika zastupljenih u toj kolekciji.
 

Izdvojeno


Reci što misliš!