AKTUALNO / VIJESTI

ups

I ministar Medved postao zaboravan: Nije prijavio 11 oranica, dva pašnjaka i dvije livade u rodnom Cetingradu

I ministar Medved postao zaboravan: Nije prijavio 11 oranica, dva pašnjaka i dvije livade u rodnom Cetingradu

Ministar je "svjestan nenamjernog propusta".

Nizu dužnosnika za koje je ovih dana otkriveno da u imovinske kartice nisu unijeli sve potrebne podatke, pridružio se i ministar hrvatskih branitelja i potpredsjednik Vlade, Tomo Medved, otkrio je to Telegramov Andrej Dimitrijević.

Kako otkriva Telegram, Medved u svoju imovinsku karticu nije unio suvlasništvo nad 15 nekretnina u katastarskoj općini Cetingrad kod Slunja. Riječ je o jedanaest oranica, dva pašnjaka i dvije livade u kojima ima suvlasničke udjele s ostalim članovima obitelji Medved – Ivanom, Miodragom, Markom i Antom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako je vidljivo iz zemljišno-knjižnih izvadaka, Tomo Medved, navodi Telegram, stekao je udjele u zemljištima još 14. lipnja 2021. godine, i to rješenjem o nasljeđivanju. Iako se radi o manjim udjelima, ministar ih je, prema Zakonu o sprječavanju sukoba interesa, svejedno morao unijeti u imovinsku karticu. U karticama koje je predao za 2021. i 2022. godinu tih nekretnina nema.

Iako u gruntovnici piše da je na oranice, pašnjake i livade upisan u lipnju 2021., iz Ministarstva branitelja za Telegram tvrde kako je ministar tek sredinom 2022. zaprimio rješenje o nasljeđivanju po smrti majke. U svakom slučaju, nije ih unio u imovinsku ni krajem prošle godine, kada je svakako morao.

- Kako je javni bilježnik po službenoj dužnosti proveo upis vlasništva u zemljišne knjige, ministar Medved je zbog svojih obveza napravio previd i ove godine nije izvršio nadopunu imovinske kartice”, tvrde iz Ministarstva. Kažu kako je “svjestan nenamjernog propusta” te će odmah konzultirati Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa vezano za nadopunu imovinske kartice - odgovorili su Telegramu.

Ministru Medvedu za neunošenje ovih podataka u imovinsku karticu prijeti kazna od 4000 do 40.000 kuna.

Izdvojeno


Reci što misliš!