AKTUALNO / VIJESTI

HDZ-OVCI NA ZADATKU

Grba-Bujević i bivši specijalac u Krstinji o migrantskoj krizi, opleli po bivšem stranačkom kolegi Andriću: On je politikantski tip, ovdje smo 300 posto sigurni

Grba-Bujević i bivši specijalac u Krstinji o migrantskoj krizi, opleli po bivšem stranačkom kolegi Andriću: On je politikantski tip, ovdje smo 300 posto sigurni

Na novinarski upit zašto je Andrića nazvao "bivšim načelnikom", Tokić je ponovio da je on "bivši član stranke i jedan politikantski tip koji huška narod za svoje potrebe i da nije za doprinos zajednici".

Sa zadatkom da se "ispegla" situacija na području Općine Vojnić oko sve veće prisutnosti migranata i nedavne tiskovne konferencije načelnika Nebojše Andrića i saborskog zastupnika Mosta Zvonimira Troskota, danas su u Krstinji kod Vojnića tiskovnu konferenciju imali saborska zastupnica Maja Grba - Bujević i umirovljeni časnik i ratni vojni invalid Drago Tokić. 

Podsjetimo, Andrić, inače "odmetnuti" HDZ-ovac je s Troskotom zazvao vojsku na granicu s BiH i izrazio zabrinutost stanovništva zbog sve veće prisutnosti migranata u Općini koju vodi. Andrić je, podsjetimo, prije par mjeseci izašao iz stranke s kojom je osvojio i zadnji mandat na mjestu načelnika Vojnića, te prozvao kolege koji po pitanju migrantske krize ne smiju javno ništa kritizirati.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Ja sam bivši specijalac, stanujem na cesti Gornja Brusovača gdje migranti prolaze svakodnevno. Specijalna policija s interventnom i graničnom policiji posao i sve zadaće na granici odrađuje kvalitetno. Migranti se prate helikopterima, opremljeni su infracrvenim kamerama, dronovima, tako da nema propusta na državnoj granici, rekao je Tokić. 

Otišao je i korak dalje, te za načelnika Nebojšu Andrića rekao da je "jedan običan politikant koji huška narod i medije za svoj vlastiti interes".

HDZ-ova saborska zastupnica Maja Grba - Bujević je u Saboru već poznata po zadatku da hvali i veliča svog stranačkog šefa i premijera Andreja Plenkovića, a sad je dobila zadatak da pohvali sve što policija radi na granici, kao i to što i koliko država i Karlovačka županija ulažu u Općinu Vojnić.

- Tu se ulažu znatna sredstva, kako s razine Županije tako i Vlade. U infastrukturne projekte ovog tipa uloženo je 8 milijuna kuna, u zdravstvo i socijalnu skrb jednako tako 8 milijuna kuna, izgrađena je moderna zgrada Hitne službe. Milijun kuna je uloženo u projekte u potporu turizma, isto toliko u kulturu, ulaže se u održivi razvoj i niz projekata, ukupno 19 milijuna kuna na razini Županije, rekla je Grba - Bujević. Dodaje da je Vlada RH uz sve mjere koje provodi pomogla i projekt Zaželi, da je uređena zgrada DVD-a i trđnica, te da se nikako "ne može govoriti da je Općina Vojnić zapostavljena i da se u nju nije ulagalo".

- Kolega Troskot koji turistički povremeno svrati u Karlovačku županiju uvijek kad je ljudima teško, dođe, napravi nered, ode i to je sve što obavi. Ovdje migranti postoje, nitko nije ni rekao da ne postoje, o tome skrbi hrvatska policija najbolje što može i zna, uvažavajući sve zakonske odredbe i uredbe koje kao država članica EU moramo poštivati. Tako će biti i dalje, Hrvatska će i dalje suvereno upravljati svojom granicom, a neće to prepustiti kojekakvim avanturistima i aktivistima da dođu, zakure vatru i odu, kaže HDZ-ovka.

Dodala je da je "ova granica sigurna, a hrvatska policija skrbi o njima i da je dobro da se planiraju ovakve akcije".

- To je migrantska ruta i migranti će tu dugo godina biti nazočni kao i na ostalim prijelazima u Europi koje koriste, kazala je. 

Na novinarski upit zašto je Andrića nazvao "bivšim načelnikom", Tokić je ponovio da je on "bivši član stranke i jedan politikantski tip koji huška narod za svoje potrebe i da nije za doprinos zajednici". 

On se, za razliku od brojnih zabrinutih mještana, uz migrante osjeća potpuno sigurno.

- Migranti prolaze, policija je svakodnevno tu, prati i kontrolira, kad ih uoče dođe policijsko vozilo, preprate ih odvezu. Tko zatraži azil oni se odvedu na drugu stranu, koji su prešli ilegalno granicu se zapišu i vrate se nazad u Bosnu. Ovdje nikad nismo imali problema s migrantima, da je nešto zapaljeno, opljačkano, osjećam se 300 posto sigurno i ne pije vodu Andrićeva izjava, zaključio je bivši specijalac. 

Izdvojeno


Reci što misliš!