AKTUALNO / VIJESTI

REAGIRALA AGENCIJA

Poznati trgovački lanac kažnjen zbog teške povrede zakona: Nametao je nepoštenu trgovačku praksu jednom od svojih dobavljača

Poznati trgovački lanac kažnjen zbog teške povrede zakona: Nametao je nepoštenu trgovačku praksu jednom od svojih dobavljača
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

AZTN je izrečenu novčanu kaznu u iznosu od 15 tisuća eura utvrdio uzimajući u obzir težinu, opseg, vrijeme trajanja i posljedice povrede za dobavljača, kao i više olakotnih okolnosti

Iz Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestili su da su pokrenuli upravni postupak po službenoj dužnosti protiv Plodina radi utvrđivanja je li iskorištavanjem značajne pregovaračke snage nametao nepoštenu trgovačku praksu jednom od svojih dobavljača poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.

Nakon provedenog postupka, utvrdio je da su Plodine iskoristile značajnu pregovaračku snagu nametanjem nepoštene trgovačke prakse svom dobavljaču svježeg mesa.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Utvrđeno je, naime, da su Plodine u razdoblju od 29. ožujka 2018. do 8. siječnja 2019., izvršavale plaćanja tome dobavljaču svježeg mesa, junećih polovica, u rokovima duljim od zakonski propisanih 30 dana za svježe poljoprivredne i prehrambene proizvode, kažu u Agenciji. 

AZTN je izrečenu novčanu kaznu u iznosu od 15.000,00 eura (113.017,50 kuna) utvrdio uzimajući u obzir težinu, opseg, vrijeme trajanja i posljedice povrede za dobavljača, kao i više olakotnih okolnosti.

- Smatramo da je s ovako izrečenom novčanom kaznom ostvaren cilj njezina izricanja u smislu odvraćanja od povreda ZNTP-a, ne samo u odnosu na Plodine, već i u odnosu na ostale adresate zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi, poručuju iz Agencije. 

Izdvojeno


Reci što misliš!