AKTUALNO / VIJESTI

VIŠE NIJE ZAPOSLENIK

Bivši ravnatelj Razvojne agencije iskoristio pravo koje mu je omogućio Statut, a na poslu se nije ni pojavio! Ravnateljica Cindrić: Nije bilo prilike da se upoznamo, a kamoli surađujemo

Bivši ravnatelj Razvojne agencije iskoristio pravo koje mu je omogućio Statut, a na poslu se nije ni pojavio! Ravnateljica Cindrić: Nije bilo prilike da se upoznamo, a kamoli surađujemo

Podigao je i tužbu protiv ustanove te zatražio poništavanje odluke o imenovanju nove ravnateljice "zbog grube povrede postupka izbora i zbog činjenice da nova ravnateljica ne ispunjava uvjete koji su navedeni u natječaju".

Iako nije dobio još jedan mandat na čelu županijske Razvojne agencije, Vilko Klasan ostao je raditi u ustanovi i postao je prvi ali i jedini bivši ravnatelj koji je iskoristio to pravo. Ali tu se nije dugo zadržao. Na upit KAportala ravnateljica Sandra Cindrić potvrdila je kako bivši ravnatelj više nije zaposlen u Regionalnoj razvojnoj agenciji Karlovačke županije te je s danom 31. listopada 2023. godine na njegov vlastiti zahtjev, raskinut radni odnos.

Podsjetimo kako je Klasana na početku mandata u srpnju 2018. godine dočekao statut ustanove koju je omogućio bivšim ravnateljima ostanak rada u ustanovi nakon okončanja mandata. No iako je početkom lipnja ove godine došlo do promjene krovnog akta ustanove, iz kojeg je izbačena ta odredba, u slučaju bivšeg ravnatelja Klasana to ništa nije mijenjalo. Naime, to je stečeno pravo i bivšem ravnatelju pripada jer ga je takva odredba dočekala na početku njegova mandata, pa je i definirana njegovim ugovorom. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Bivši ravnatelj bio je raspoređen na radno mjesto Višeg stručnog suradnika za strateško planiranje i regionalni razvoj. To radno mjesto odabrala mu je ravnateljica, a za KAportal pojasnila je da s obzirom na njegovo formalno obrazovanje i dosadašnje radno iskustvo, smatrala da upravo na ovom mjestu može najviše pridonijeti uspješnom radu ustanove. 

Nije se ni pojavio na poslu?

Podsjetimo kako je Klasan iznio ozbiljne optužbe na račun Upravnog vijeća ustanove za namještanje natječaja za izbor nove ravnateljice, a sve uz blagoslov županice Martine Furdek-Hajdin. Podigao je i tužbu protiv ustanove te zatražio poništavanje odluke o imenovanju nove ravnateljice "zbog grube povrede postupka izbora i zbog činjenice da nova ravnateljica ne ispunjava uvjete koji su navedeni u natječaju". 

S obzirom na ove okolnosti, na pitanja kakva je bila suradnja u ovom kratkom vremenu zajedničkog rada, ravnateljica Cindrić za KAportal pojašnjava da do nje nije moglo ni doći jer se Klasan nije ni pojavio na poslu. Naime, Klasan je s danom 1. rujna 2023. godine potpisao Ugovor o radu za spomenuto radno mjesto, no ravnateljica otkriva kako je još 7. kolovoza 2023. godine otvorio bolovanje. 

- Na bolovanju je ostao sve do predavanja zahtjeva za raskid radnog odnosa, što znači da nije bilo prilike da se upoznamo, kamoli surađujemo, poručila je Cindrić. 

Što se tiče radnog mjesta zamjenika ravnatelja, o tome, sukladno Statutu, odlučuje ravnatelj ustanove, pojasnila je Cindrić te kazala kako je suradnja s trenutačnim zamjenikom ravnatelja Krunoslavom Kraljem, koji je također bio jedan od kandidata za novog ravnatelja Razvojne, dobra. 

Izdvojeno


Reci što misliš!