AKTUALNO / VIJESTI

TUŽNA VIJEST

Preminuo je Dragutin Vahtarić – Cico, osnivač karlovačkog gljivarskog društva i Hrvatskog mikološko-gljivarskog saveza

Preminuo je Dragutin Vahtarić – Cico, osnivač karlovačkog gljivarskog društva i Hrvatskog mikološko-gljivarskog saveza

Rođen je 19. travnja 1947. u Karlovcu, na Dubovcu. Bio je prva generacija maturanata metalske struke, četverogodišnje Strojarske tehničke škole u Šancu, koju je završio 1966. godine. Preminuo je nedjelju 19. studenoga 2023. u 76. godini.

Posljednji ispraćaj bit će u srijedu, 22. studenoga 2023. u 13 sati na rimokatoličkom groblju na Dubovcu.

Nakon završene Srednje tehničke škole zaposlio se u Jugoturbini, u konstrukciji pumpi. Kratko vrijeme radi u karlovačkom Elektronu a nakon toga odlazi za predstavnika ljubljanske Metalke za srednju Hrvatsku. Godine 1974. vraća se u Jugoturbinu, trgovina i inženjering, gdje kroz razne promjene imena unutar organizacije (JUTING, Jugoturbina -Tehnomerkur) ostaje do početka 1991. kad osniva privatnu firmu Cico d.o.o. koju 2007. preuzima tvrtka Opeka iz Kranja i preimenuje u Opeka-Karlovac d.o.o. U njoj ostaje zaposlen do umirovljenja 2013. godine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Cico, kako su ga najbliži prijatelji i poznanici zvali, bavio se i gljivarstvom. Dugogodišnji je predsjednik Gljivarskog društva Karlovac i jedan od osnivača Hrvatskog mikološko-gljivarskog saveza (HMGS) u kojem je 15 godina bio član Upravnog odbora, a od 2010. do 2014. i njen predsjednik. Nosi najveću stručnu titulu - determinator-mentor.  

Izdvojeno


Reci što misliš!