AKTUALNO / VIJESTI

POSLANI NA ISPOMOĆ U SLUNJ

Podignuta optužnica protiv dvojice ogulinskih policajaca koji su od migranata tražili novac: "To je za prijevoz do Zagreba"

Podignuta optužnica protiv dvojice ogulinskih policajaca koji su od migranata tražili novac:
Ilustracija Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Osumnjičeni policajci ubrzo su uhićeni i udaljeni iz službe te je protiv njih pokrenut disciplinski postupak zbog povrede službene dužnosti

USKOK je objavio da je podignuo optužnicu protiv dvojice hrvatskih policajaca, rođenih 1975. i 1994. godine jer su zlorabili svoj položaj i ovlasti.

Radi se o policijskim službenicima iz PP Ogulin koji su zbog pojačanog priljeva migranata bili poslani na ispomoć u Slunj. Tereti ih se da su 4. kolovoza prošle godine u Policijskoj postaji Slunj od stranih državljana uzeli novac koji im nisu vratili.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naime, dok je jedan policajac popisivao podatke stranih državljana, drugi je od njih zatražio da prikupe i predaju im svaki po 10,00 eura, navodeći kao razlog trošak njihovog prijevoza do Zagreba.

- Nakon prikupljanja novca, četvorica stranih državljana su iznos od ukupno 220,00 eura predali su policijskim službenicima koji su novac zadržali u zajedničku korist čime su oštetili strane državljane, navode u USKOK-u.


Podsjetimo kako su migranti cijeli slučaj prijavili policajcima koji su ih preuzeli, a ovi su o svemu obavijestili rukovoditelje. Osumnjičeni policajci ubrzo su uhićeni i udaljeni iz službe te je protiv njih pokrenut disciplinski postupak zbog povrede službene dužnosti.

Izdvojeno


Reci što misliš!