AKTUALNO / VIJESTI

NARUŠEN UGLED

Ne sluša županicu! Furdek Hajdin od Frankovića zatražila da odstupi s mjesta vatrogasnog zapovjednika, on ne želi otići

Ne sluša županicu! Furdek Hajdin od Frankovića zatražila da odstupi s mjesta vatrogasnog zapovjednika, on ne želi otići
Ilustracija PIXSELL

Županica smatra da je njegovim postupanjima narušen ugled Vatrogasne zajednice Karlovačke županije ali i ugled funkcije županijskog vatrogasnog zapovjednika

Kraj prošle i početak ove godine bile su vrlo burne u Vatrogasnoj zajednici Karlovačke županije, a za to se pobrinuo županijski vatrogasni zapovjednik i HDZ-ovac Goran Franković. Naime, s 1. siječnjem stupio je na dužnost ravnatelja Državne vatrogasne škole u Zagrebu nakon provedenog natječaja, a na posao je odlazio sa službenim zapovjednim automobilom Vatrogasne zajednice Karlovačke županije.

Potom je stigla i informacija da on i dalje ostaje županijski zapovjednik s radnim vremenom od svega 8 sati tjedno, da bi nakon manje od tri tjedna dao ostavku na mjesto ravnatelja Državne vatrogasne škole. Od 20. siječnja 2024. godine opet postaje županijski vatrogasni zapovjednik u punom radnom vremenu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na niz vrlo čudnih događaja, reagirao je i Možemo! Karlovac. Tražio je da se o cijelom slučaju oglasi županica koja ga može razriješiti dužnosti. To se je danas i dogodilo ali ne ide baš sve tako lako.

Naime, iz Karlovačke županije su za KAportal potvrdili kako je županica od vatrogasnog zapovjednika Karlovačke županije Gorana Frankovića zatražila da podnese ostavku.


Naime, županica smatra da je njegovim postupanjima vezanim za obnašanje dužnosti ravnatelja Državne vatrogasne škole, uz istodobno zadržavanje funkcije zapovjednika Vatrogasne zajednice Karlovačke županije, narušen ugled Vatrogasne zajednice Karlovačke županije ali i ugled funkcije županijskog vatrogasnog zapovjednika.

- Time se ni na koji način ne dovodi u pitanje njegov dosadašnji rad kao profesionalnog vatrogasca. Zapovjednik Franković do danas ostavku nije ponudio, poručili su iz Ureda županice. 

Izdvojeno


Reci što misliš!