AKTUALNO / VIJESTI

ZA EU IZBORE

Lokalni HDZ-ovci u kampanji za EU izbore hvalili se projektima u Karlovcu: Želimo ostati snažna i važna članica Europske unije

Lokalni HDZ-ovci u kampanji za EU izbore hvalili se projektima u Karlovcu: Želimo ostati snažna i važna članica Europske unije

Karlovački gradonačelnik i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Damir Mandić je naveo da je unazad pet godina Grad Karlovac proveo europske projekte ukupne novčane vrijednosti 60 milijuna eura.

- Put Hrvatske u Europsku uniju je bio dug i nije bio lagan, a danas gotovo da nema onih koji se pitaju je li nam u njoj mjesto. Prihvatili smo euro, provedeni su brojni projekti, samo u našoj županiji ukupne novčane vrijednosti oko pola milijarde eura. Za ovih godina članstva smo naučili planirati vrijeme i novac. Naši projekti nisu svrha samima sebi. Porastao je standard na našem području. Gospodarstvo se pokazalo izuzetno konkurento, žilavo i stabilno. U 11 godina smo zaista postali snažna i važna članica i takvi želimo i ostali. Stoga pozivam da se da povjerenje potvrđenom i provjerenom timu – poručila je u srijedu u Karlovcu karlovačka županica Martina Furdek Hajdin iz Hrvatske demokratske zajednice uoči izbora za Europski parlament koji će se održati u nedjelju.

Karlovački gradonačelnik i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Damir Mandić je naveo da je unazad pet godina Grad Karlovac proveo europske projekte ukupne novčane vrijednosti 60 milijuna eura.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Bez europskih financijskih sredstava ne bi bilo obnove vrelovoda, vodovoda, kanalizacije i kulturne baštine te projekata društvene naravi. Sve to podiže standard življenja. Europskim fondovima mijenjamo materijalno i društveno lice našeg grada nabolje – ustvrdio je Mandić.

Rekao je da je Hrvatska ulaskom u EU ispunila svoje strateške ciljeve.


- Naše vrijednosti su europske, naša tradicija je europska, naša kultura je europska. Svoji smo i europski. To svi naši sugrađani, vjerujem, mogu podržati – kazao je gradonačelnik i saborski zastupnik.

Predsjednica Županijskog odbora HDZ-a Karlovačke županije Nada Murganić je istaknula da su kandidati na HDZ-ovoj listi kompetentni, da imaju iskustva u provedbi programa i politika na nacionalnoj razini te da poznaju političke procese i programe Europske unije.

- Ovo je najbolja lista – naglasila je.

Njihov je slogan "Hrvatska snažna i važna".

- Hrvatska je posljednja članica koja je pristupila, a ostvarila je značajan rast na društvenom, političkom i gospodarskom planu, posebice u zadnjih osam godina Vlade Andreja Plenkovića, predsjednika HDZ-a i predvodnika liste. Značajno je porastao standard građana, a ojačano je i gospodarstvo, stalan je porast brutodomaćeg proizvoda i utoliko prednjačimo među članicama Europske unije. Prikladno je odgovoreno na krize, sačuvana su radna mjesta, zdravlje građana i energetska neovisnost. Građani mogu imati povjerenje da ćemo zastupati ideje i programe na korist građana – poručila je N. Murganić.

Dodala je da se značajno povećao u osam godina investicijski rejting države, da je njezin teritorij cestovno povezan Pelješkim mostom, da je Hrvatska ulaskom u Schengenski prostor dobila snažnu granicu, a ulaskom u eurozonu stabilne financije, da se mnogo uložilo u policijski kadar i u vojnu opremu.

- Hrvatska je mala, ali snažna članica EU – istaknula je N. Murganić.

Izdvojeno


Reci što misliš!