AKTUALNO / VIJESTI

Prometna infrastruktura

Dragutin Belavić (HSLS) o trećem traku autoceste i čvoru Karlovac: Danas se o tome gotovo ništa ne govori

Dragutin Belavić (HSLS) o trećem traku autoceste i čvoru Karlovac: Danas se o tome gotovo ništa ne govori
Dusko Marusic/PIXSELL

Karlovačka županica Martina Furdek Hajdin ga izvijestila da se priprema sastanak na kojemu bi se predstavila rješenja

Jako smo zainteresirani za treću traku autoceste Rijeka – Zagreb, odnosno za čvor Karlovac, vrlo važan za razvoj poslovne zone na Ilovcu. Kao predsjednik Odbora za prostorno uređenje sam bio nazočan na dva vrlo konstruktivna sastanka s direktorom Hrvatskih autocesta Borisom Huzjanom. Tada smo imali vrlo optimistične zaključke, no vidimo da se danas o tome gotovo ništa ne govori – naveo je na sjednici Županijske skupštine Karlovačke županije održane u četvrtak u Karlovcu vijećnik Hrvatske socijalno-liberalne stranke Dragutin Belavić.

Osvrnuo se i na potrebu za brzom cestom Glina – Topusko – Maljevac – Slunj – Ogulin "koja bi omogućila novu dodanu vrijednost i razvitak".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- U Karlovačkoj županiji se možemo pohvaliti sa samo četiri i pol kilometara brze ceste. Hoćemo li razvijati našu brzu cestu - zapitao je Belavić.

Upozorio je i da cesta 3175 u Bosiljevu nije upisana u katastar.


- Zašto Županijska uprava za ceste Karlovačke županije to ne može riješiti? Dio te ceste prolazi kroz poduzetničku zona koja je u privatnom vlasništvu. Prodajom te zone bismo mogli doći do značajnih problema u komunikaciji – rekao je Belavić.

Županica Martina Furdek Hajdin ga je izvijestila da se priprema sastanak s predstavnicima Hrvatskih autocesta.

- Tražimo termin i lokaciju za prezentaciju rješenja treće trake autoceste zajedno s čvorovima. Moja je sugestija bila da to bude u prostorima Grada Karlovca jer je on svojevremeno sufinancirao izradu početne dokumentacije – rekla je županica.

Dodala je da je brza cesta koju spominje ucrtana u prostorne planove na inicijativu Hrvatskih cesta, a i zato što je važna.

- Paralelno se radi studija utjecaja na okoliš za zapadnu obilaznicu te za novu traku ceste koja spaja Saborsko i Rakovicu. Ujedno, brojne ceste se rekonstruiraju, odnosno rade se korekcije trasa – navela je županica.

Izdvojeno


Reci što misliš!