AKTUALNO / VIJESTI

PLES SA CIGLAMA

Gradilište kao plesni podij - nakon Osijeka i Koprivnice u petak u Karlovcu gostuje plesna predstava "Arbyte 2.0"

Gradilište kao plesni podij - nakon Osijeka i Koprivnice u petak u Karlovcu gostuje plesna predstava

Nakon premijernih izvedbi plesne predstave "Arbyte 2.0" u Osijeku i Koprivnici, Arbajt Kolektiv završava turneju u Karlovcu. Izvedba ove plesne predstave održat će se u petak 12. srpnja s početkom u 21:30 sati u prostoru MUZA, Haulikova 22.

Plesna predstava "Arbyte 2.0" elemente zahtjevnog fizičkog rada na gradilištu razvila je u uzbudljiv plesni pokret – ples sa ciglama. Projekt "Arbyte 2.0" kao i rad samog kolektiva adresira problem nevidljivosti umjetničkog rada koji je u širem kontekstu često promatran kao hobi, a ne kao posao koji zahtjeva nadnicu. Kolektiv stoga koristi motive i scenografiju gradilišta kao polazišni materijal kako bi svoj rad učinio mjerljivim, te kako bi razbio mitove o romantiziranom pogledu na umjetnički rad koji se odvija u prekarnim uvjetima.

Ova predstava premijerno je prikazana u Pogonu Jedinstvo u listopadu prošle godine, a gostovanje u Karlovcu dio je turneje koju Arbajt Kolektiv provodi kroz platformu Clubture s partnerima, udrugama ReArt iz Osijeka, KA-MATRIX iz Karlovca i Forumom udruga nezavisne kulture – FUNK iz Koprivnice. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Arbyte 2.0" predstavlja drugo poglavlje on-going projekta Arbajt Kolektiva koji čine Šimun Stankov (izvođač, autor, koreograf), Espi Tomičić (izvođač, dramaturg) i Una Štalcar-Furač (izvođačica, koreografkinja), Branimir Štivić (novomedijski umjetnik), Tena Starčević (kustosica i povjesničarka umjetnosti) i Ivana Korpar (producentica).

Program gostovanja provodi se kroz platformu Clubture uz potporu Ministarstva kulture i medija RH, Zaklade Kultura nova, Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo Grada Zagreba i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva kroz program Centri znanja.

Predstava se održava za vrijeme programa proslave Dana grada - Zvjezdano ljeto 2024 uz sufinanciranje Grada Karlovca, Karlovačke županije i Zaklade Kultura nova.
 

Izdvojeno


Reci što misliš!