AKTUALNO / VIJESTI

ODGOJITELJI

S "tetama" nema problema - raspisan natječaj za 12 novih u karlovačkim vrtićima, a prijavilo se više od 30 kvalificiranih osoba

S

Raspisan je natječaj za popunjavanje 12 radnih mjesta odgojitelja u karlovačkim vrtićima na koji se javilo više od 30 kvalificiranih kandidata, što pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Karlovca Draženka Sila-Ljubenko vidi kao potvrdu dobre politike na području predškolskog obrazovanja, isto kao i to što je za svako dijete čija su oba roditelja zaposlena osigurano mjesto u vrtićima u sljedećoj pedagoškoj godini.

Odgovarajući na pitanje vijećnika Hrvatske demokratske zajednice Alberta Ofnera u utorak na sjednici Gradskog vijeća Karlovca pročelnica je rekla da je konačna lista prvenstva upisa u vrtiće objavljena 28. lipnja i da je na popisu bilo 330 djece čija oba roditelja rade, koja su 1. rujna bila stara barem godinu dana i koja žive u Karlovcu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Već nekoliko godina za redom Grad Karlovac pronalazi mjesta u vrtićima za tu djecu. Oko toga smo se potrudili i s osiguranjem dodatnih prostora, pa ćemo sljedeće pedagoške godine imati dodatnu odgojnu skupinu u Hrnetiću, a velika nam je radost i veselje i novi vrtić u Rečici koji svakoga trenutka treba biti gotov – rekla je D. Sila-Ljubenko.

Nastavila je da zbilja ne može sakriti radost i ponos što su karlovački vrtići poželjno mjesto za zapošljavanje i podsjetila da su potpisivanjem dodatka kolektivnom ugovoru od 1. srpnja plaće u predškolskom odgoju i obrazovanju usklađene s plaćama u osnovnom školstvu, a procjena je da će se za to godišnje morati izdvajati milijun i pol eura dodatno.

Izdvojeno


Reci što misliš!