AKTUALNO / VIJESTI

VREMENSKA PROGNOZA

U Karlovcu u ponoć 24 stupnja, u Dubrovniku 30! Danas će u hladu temperatura rasti do 37, a narednih dana bit će i gore

U Karlovcu u ponoć 24 stupnja, u Dubrovniku 30! Danas će u hladu temperatura rasti do 37, a narednih dana bit će i gore

Ušli smo u novi toplinski val koji bi prema trenutnim dugoročnim prognozama mogao potrajati i dulje nego što se u prvi mah očekivalo. Temperature su, na kontinentu i praćene iznimnom sparinom, visoke i preko cijele noći pa je u Karlovcu u ponoć bilo 24 stupnja, a temperatura u niti jednom trenutku tijekom noći nije padala ispod 22. Na moru je još toplije, ali ipak s manjom sparinom - no, u Dubrovniku je preko noći bilo nevjerojatnih 30 stupnjeva.

Danas bi temperatura u Karlovcu trebala narasti do 37 (za usporedbu - jučer 33) i to u hladu. Prognostičke karte pokazuju iznimno visoke temperature i za narednih minimalno tjedan dana - za vikend će biti 38-39 stupnjeva, a "špica" bi trebala biti u utorak kada je za Karlovac prognozirano 40 u hladu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vrijeme će biti kontinuirano sunčano, no ne nužno i stabilno, pod ovakvim uvjetima moguća su i kratka i iznenadna grmljavinska nevremena i oluje.

Rijeke će svakako ponuditi lijepo osvježenje no nastave li se ovako visoke temperature i to će postati upitno - Korana je danas ujutro bila na 25 stupnjeva, Mrežnica je još nešto hladnija.

Izdvojeno


Reci što misliš!