AKTUALNO / VIJESTI

VODOVOD

Na zamućenje vode utječe i pojačano neovlašteno korištenje vode s javnih hidranata - kontrole će od sada biti češće

Na zamućenje vode utječe i pojačano neovlašteno korištenje vode s javnih hidranata - kontrole će od sada biti češće

Vodovod i kanalizacija d.o.o. Karlovac zbog primijećenog pojačanog neovlaštenog korištenja vode s hidranata upozorava korisnike da nije dozvoljeno korištenje vode sa hidranata za punjenje bazena, zalijevanje nasada, travnjaka ili bilo koje druge potrebe osobne prirode.

Prilikom neovlaštenog korištenja vode sa hidranata dolazi do podizanja taloga, hidrauličkih udara, promjene tlakova i to, uz sve ostale razloge koje kontinuirano navodimo, dovodi do pojave zamućene i obojene vode na slavinama korisnika. Hidranti služe isključivo za protupožarnu zaštitu i za potrebe održavanja vodoopskrbne mreže, ispiranja sustava te analize zdravstvene ispravnosti pitke vode.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najavljuju i da će tvrtka pojačati kontrolu nad hidrantskim sustavom te prijavljivati policiji svaku neovlaštenu aktivnost na javnoj vodoopskrbnoj mreži.

Što se tiče zdravstvene ispravnosti vode, iz ViK-a još jednom ponavljaju - kada je voda zamućena ili obojena ona nije za konzumaciju. Kada se izbistri, što se postiže ispiranjem kako javnog tako i internog dijela mreže, tada se može normalno konzumirati.
 

Izdvojeno


Reci što misliš!