AKTUALNO / VIJESTI

SOLIDNE OCJENE

Austrijski "Falstaff" i njegovi čitatelji recenzirali 660 hrvatskih restorana - vrlo dobro ocijenjena i četiri restorana u Karlovačkoj županiji

Austrijski

Restoran Kalvarija jedini je osvojio "dvije vilice" po ocjenama austrijskih gastronauta.

Najveći austrijski portal za hranu, vina i putovanja Falstaff, koji ima i svoju njemačku i švicarsku inačicu, u velikom istraživanju obradio je ponudu čak 660 hrvatskih restorana, koje su recenzirali i njihovi čitatelji koji su ih posjećivali. Na popisu se našlo ukupno 660 hrvatskih restorana, od čega je 497 ocijenjeno s jednom do četiri "vilice", dok su 163 ostala bez ocjene ili s ocjenom nižom od 80 koliko je bilo potrebno za "jednu vilicu". 

Među onima koji su "zaradili" barem jednu "vilicu" su i dva karlovačka te po jedan ozaljski i slunjski restoran. Na vrhu i jedina sa "dvije vilice" je Kalvarija, koja je dobila ukupnu ocjenu 85. Falstaff piše da je restoran šarmantno uređen, a osoblje i voditelj restorana izuzetno ljubazni. Domaće namirnice koriste se za tradicionalna jela pripremljena s puno pažnje: povrtna juha, pirjana teletina, purica punjena gljivama ili piletina s pireom od krumpira i hrena. Ističu se i - prvoklasna piva.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sveukupno Kalvarija je dobila 43/50 za hranu, 18/20 za uslugu, 16/20 za vinsku kartu i 8/10 za ambijent.

Odmah do nje, ali s "jednom vilicom" jer su ispod granice od 85 bodova su, sa 84 boda Kastel i ozaljski Žganjer.


Kastel ima gotovo identične ocjene kao Kalvarija, tek bod manje ima za vinsku listu. U recenziji piše da je riječ o romantičnom ambijentu s opuštajućom glazbom u dvorištu starog dvorca. Ističu se savršena marinirana rebarca, hvali rižoto s piletinom i bundevama s posebnim nijansama okusa, a vrhunska su i pileća prsa s graškom i mrkvom.

Žganjer, pak, "bod manjka" u odnosu na Kalvariju ima u ambijentu, no napominje se da su izuzetno gostoljubivi i da im je kvaliteta namirnica uvijek na prvom mjestu. Dakako, posebno se ističe janjetina na ražnju, ali i pirjana janjetina s pečenim krumpirom te navodi da se neizostavno moraju probati i njihovi kolači ili torte.

Sa 83 boda na listi je i slunjski Ambar, za koji pišu da je riječ o modernom objektu ispod ruševine (riječ je o Napoleonovom magazinu, op.a.), sa staklenim fasadama i zanimljivim interijerom. Navode da restoran koristi namirnice lokalnih proizvođača te izdvajaju tjesteninu, rižota, riječnu ribu i juhe, kao i domaći kruh.

Na listi se, ali bez "vilica" i ocjena u ovom trenutku, ali sa svim potrebnim podacima za potencijalne posjetitelje, nalaze i slunjski Petro te karlovački Lovački rog.

Inače, najbolje ocijenjeni hrvatski restorani po Falstaffu su rovinjski Agli Amici, šibenski Pelegrini te Lemongarden u Sutivanu koji su prikupili 95 bodova i jedini imaju "četiri vilice". Na dnu ljestvice ocijenjenih je dubrovački Buffet Škola.

Izdvojeno


Reci što misliš!