AKTUALNO / VIJESTI

JOB SHADOWING

U okviru Erasmus+ projekta ravnateljica, logopedinja i dvije učiteljice OŠ Vladimira Nazora posjetile škole u Španjolskoj i Grčkoj

U okviru Erasmus+ projekta ravnateljica, logopedinja i dvije učiteljice OŠ Vladimira Nazora posjetile škole u Španjolskoj i Grčkoj

U okviru Erasmus+ projekta „Povratak prirodi, pogled u budućnost“ na job shadowing mobilnost putovale su ravnateljica, školska logopedinja i dvije učiteljice dugoreške OŠ Vladimir Nazor. Job shadowing je aktivnost u kojoj učitelj promatra i prati svakodnevni posao, radno okruženje, metode i načine rada kolega iz neke europske škole.

Ravnateljica Gordana Krstulić i učiteljica razredne nastave Dubravka Maradin provele su tjedan dana u španjolskom gradu Lleidi u školi Sant Jamume Les Heures. Sudjelovanjem u nastavi imale su priliku vidjeti različite metode rada u kojima prednjači aktivan i istraživački rad kao i nastava na otvorenom. Posebnost ove škole je što jedan dio mjesečne školarine, pribor za rad, udžbenike te uniforme roditelji kupuju u školi što ju čini poluprivatnom i omogućuje razvoj vlastitog poduzetništva.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Učiteljica hrvatskog jezika Draženka Srakočić i logopedinja Dinka Berislavić provele su, pak, tjedan dana u grčkom gradu Lamiji u osnovnoj školi 4th Primary school of Lamia. Škola je to iza koje je puno provedenih Erasmus projekata, a veliku važnost posvećuju očuvanju prirode i samoodrživosti. Okrenuli su se i učenju u prirodnom okruženju te puno vremena provode vani, obilazeći knjižnice, muzeje... Jednom godišnje imaju i cijeli tjedan organiziranu nastavu izvan škole jer su uočili kako je upravo ovaj oblik nastave pravi lijek za očuvanje mentalnog zdravlja, razvijanja pozitivnog odnosa prema prirodi, empatije, podizanja raspoloženja, ublažavanja tjeskobe i stresa.

Izdvojeno


Reci što misliš!