AKTUALNO / VIJESTI

ZA UČENIKE I STUDENTE

Karlovačka županija povećala broj stipendija za dodjelu ali i iznose, županica Martina Furdek Hajdin: U fokusu su djeca i mladi i to nije demagogija

Karlovačka županija povećala broj stipendija za dodjelu ali i iznose, županica Martina Furdek Hajdin: U fokusu su djeca i mladi i to nije demagogija
Karlovačka županija

Natječaj za dodjelu novih, izdašnijih, učeničkih stipendija bit će objavljen sredinom rujna, a za dodjelu studentskih stipendija sredinom listopada.

- Karlovačka županija od ove će godine stipendirati 150-ero učenika i studenata, umjesto 100 koliko je stipendirala proteklih godina. Do sada se dodjeljivalo po 50 učeničkih i studentskih stipendija, a od sada će se dodjeljivati po 75, pohvalili su se ovim lijepim povećanjem u Uredu županica Martine Furdek Hajdin.

Dodaju da rastu i iznosi. Naime, učeničke stipendije će, umjesto 70, iznositi 80 eura na mjesec, a studentske rastu sa 110 na 150 eura mjesečno. Izravne stipendije, koje se dodjeljuju za deficitarna zanimanja od posebnog interesa za Karlovačku županiju, a to su zidar, tesar, tapetar i limar, bit će, umjesto dosadašnjih 130, 150 eura.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- U našem su fokusu djeca i mladi i to nije demagogija. Iz godine u godinu promišljamo naše mjere kojima želimo pomoći našim obiteljima, ali i potaknuti mlade da uče, da se obrazuju, da budu izvrsni čime god se odlučili baviti. Mi smo i prije dvije godine povećali iznose stipendija, a s ovim povećanjem broja i iznosa, sredstva namijenjena stipendiranju učenika i studenata narasla su od početka mandata za više nego dvostruko, ističe županica Martina Furdek Hajdin.

Vijest o povećanju stipendija razveselit će učenike i studente. Gabrijela Aršulić Kasunić, učenica četvrtog razreda Srednje škole Duga Resa, kaže da joj je stipendija puno značila.


- Primanje stipendije tijekom protekle školske godine bilo mi je velika financijska podrška.  Kao broj jedan smanjuje stres oko troškova školovanja. Usto, lakše se fokusirati na samo učenje, te je svakako motivacija za postizanje što boljih rezultata i ostvarivanje većih ciljeva, rekla je Gabrijela Aršulić Kasunić.

- Stipendija svakom studentu znači neprocjenjivu pomoć, ali je ona puno više od obične financijske pomoći. To je nagrada kojom se valorizira upornost i rad. Iznimno mi je drago što je i moj trud prepoznat na taj način, nadovezao se Bruno Ban, student na Medicinskom fakultetu u Zagrebu.

Županija će i dalje, osim poticanja izvrsnosti, brinuti i o onima slabijeg socijalnog stanja, te poticati upise u deficitarna zanimanja. Tako će od 75 stipendija, bilo učeničkih bilo studentskih, i ove godine po 20 biti rezervirano za darovitost, po 35 za učenike i stipendije slabijeg socijalnog stanja, a po 20 stipendija dodjeljivat će se za deficitarna zanimanja.

Natječaj za dodjelu novih, izdašnijih, učeničkih stipendija bit će objavljen sredinom rujna, a za dodjelu studentskih stipendija sredinom listopada.

Izdvojeno


Reci što misliš!