AKTUALNO / VIJESTI

PRIOPĆENJE

Birač o aglomeraciji u Bašćinskoj: "Nitko ne spori da se puno radi, ali ljudima se obećavaju stvari koje se ne ispunjavaju bez objašnjenja"

Birač o aglomeraciji u Bašćinskoj:

Gradski vijećnik Dimitrije Birač priopćenjem se osvrnuo na radove u Bašćinskoj. Ističe:

"S prvim danom škole intenzivno su počeli radovi u Bašćinskoj. Građani ne razumiju zašto se nije počelo raditi ranije, upravo kako bi se izbjegle gužve i kaos. 
Tim više što je gradonačelnik bio najavio da će asfaltiranje ove ulice biti dovršeno do kraja ljeta. Ovaj rok se čini nemogućim iz razloga što su po najnovijem radnici počeli postavljati betonske kanalice tamo na dijelu Bašćinske prema Mostanju. Dakle, režu prvi sloj asfalta u vrijeme kada je trebao ići već drugi sloj. Je li to možda zato što nova postavljena odvodnja ne 'guta' vodu kao što bi trebala i kao što je to radila stara? Nedavni pljuskovi su upravo pokazali to jer su lokve bile i s jedne i s druge strane ceste. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tko je uopće dao naređenje da se kanalice postavljaju i zašto? Uz to, novi šahtovi su već bili 'počupani' da bi se potom nanovo postavljali. I ovdje nastaje aleja šahtova. Konačno, ljudima je u početku rečeno da će po planu aglomeracije tamošnji stari zid biti zamijenjen novim koji ce biti uvučen barem dva metra i poravnat kako bi se povećala vidljivost na cesti. Međutim, to je odbačeno i sad je tamo ista nesigurna prometna situacija.

Nitko ne spori da se u našem gradu radi, da aglomeracija napreduje i da je to projekt za veći standard građana. Ali je istina i da se već dvije i pol godine ljude pravi budalama. Želimo znati zašto. Želimo znati kad će Bašćinska biti dovršena. Prema ovome kako izgleda, situacija sigurno neće biti gotova, kako je gradonačelnik obećao, do kraja ljeta.


Ako se na kraju ipak nekim čudom ulica asfaltira do kraja ljeta, prvi ću to pozdraviti. No, zbog proteklih godina nedovoljne transparentnosti i loše komunikacije u sklopu projekta aglomeracije pušemo i na hladno."
 

Izdvojeno


Reci što misliš!