AKTUALNO / VIJESTI

KVARTOVSKA DRUŽENJA

Tradicionalno okupljanje Borlinčana ovog puta na petak 13.! Kvartovskoj fešti prisustvovalo 50-ak mještana

Tradicionalno okupljanje Borlinčana ovog puta na petak 13.! Kvartovskoj fešti prisustvovalo 50-ak mještana

Četrnaest godina družili su se Borlinčani, mještani iz Mjesnog odbora Borlin, u Planinarskom domu 'Zvonimir Plevnik' na Kalvariji da bi ispratili ljeto i dočekali jesen ...

Ove godine, na 15. tradicionalno druženje prvi put su se okupili na novom mjestu, u bivšoj vojarni na Kupi. Niti kišno nevrijeme, a niti pad temperature nije ih omeo da se ne okupe u petak 13-og.

Ovogodišnjem okupljanju odazvalo se pedesetak Borlinčana. Najstariji među njima bili su Jurica Malić, Nikola Sumina, Branko Kulaš i Vlado Kiseljak.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako godine prolaze ovakva kvartovska druženja u Karlovcu su sve popularnija. Okupljaju se Dubovčaki, Švarčaki, Gažani, donedavno i susjedi iz bivše Senjske ulice. 

- Naša ideja je okupiti ljude s Borlina, a jedini uvjet je da su stariji od 50 godina. Zadnjih godina proširili smo naše druženje na sve ljude dobre volje. Svake godine prvi ili drugi petak u rujnu je rezerviran za druženje. Nažalost, mlađe generacije nemaju osjećaj za ovakva okupljanja. Prvih godina bilo nas je 70, a posljednjih godina okupi nas 30 do 40. Krenulo je jednostavno iz želje da se svi okupimo razmijenimo uspomene, o tome tko je postao djed, tko se oženio, pa i rastao, a i da se prisjetimo svih onih naših prijatelja i susjeda koji nisu više među nama – kaže Boris Krmec, uz Damira Butorajca, Vitu Murganića i Tomislava Butalu jedan je od inicijatora ovakvih okupljanja.


Foto: Miljenko Ožura

Izdvojeno


Reci što misliš!