AKTUALNO / VIJESTI

KULER COOLER!

Karlovčanka, Osječanka i Koprivničanin dobili prvu nagradu na Zagreb Design Weeku u kategoriji društvenih inovacija

Karlovčanka, Osječanka i Koprivničanin dobili prvu nagradu na Zagreb Design Weeku u kategoriji društvenih inovacija

Karlovčanka Viktorija Gurović, Osječanka Nadja Orkić i Koprivničanin Denis Jakupi, studenti preddiplomskog studija Medijskog dizajna na Sveučilištu Sjever sa sjedištem u Koprivnici, dobitnici su vrijednog priznanja - prve nagrade u kategoriji društvenih inovacija na Zagreb Design Weeku. 

Njihov projekt "Kuler: Kiosk Cooler" je kiosk-hladnjak, koji, naslanjajući se dizajnerski na ikonični simbol Ex-Yu industrijskog dizajna – čuveni kiosk K67, predstavlja inovativan prijedlog rješenja u obliku kvartovskog kioska-hladnjaka sa solarnim panelima, električnim komposterima i modernom digitalnom tehnologijom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Cilj "Kulera" je poticati lokalne trgovine i građane na donaciju viška hrane kako bi se smanjilo njeno bacanje. Građane bi se poticalo na akciju i putem nekonvencionalnih informativno-edukativnih plakata, aplikacije s receptima, reklamnih letaka te pametnih kartica za sakupljanje bodova i osvajanje raznih nagrada.

Poseban naglasak stavljao bi se na hranu koja se često odbacuje zbog svog neprivlačnog izgleda, kao i na hranu kojoj je istekao rok trajanja, ali je i dalje upotrebljiva. Ovakva alternativna rješenja, usmjerena na dobrobit zajednice, ključna su u borbi protiv nepovoljnih klimatskih promjena.

Izdvojeno


Reci što misliš!