AKTUALNO / VIJESTI

U ZNAKU GLJIVA

U subotu na Promenadi uz izložbu gljiva započinje 39. Gljivarski tjedan - završit će naredni vikend uz dva velika izleta

U subotu na Promenadi uz izložbu gljiva započinje 39. Gljivarski tjedan - završit će naredni vikend uz dva velika izleta

Ove subote počinje 39. Gljivarski tjedan u organizaciji Gljivarskog društva Karlovac, i to u malo drugačijem obliku. Naime, tradicionalna izložba gljiva kojom ova manifestacija započinje svake godine neće biti održana u dvodnevnom obliku u nekom od zatvorenih prostora (ranijih godina Galerija ULAK, Galerija ZILIK, Zorin dom...) već će biti jednodnevna i na Promenadi u okviru Sajma udruga, tijekom kojeg će posjetitelji, osim o gljivama, moći saznati više i o samom društvu. Razlog za takvu promjenu je ovogodišnji slab urod gljiva.

U utorak, 1. listopada, Gljivarski tjedan gostuje u Vojniću, gdje će održati pokaznu izložbu gljiva i spremiti gljivarski kotlić za mještane, dok će u četvrtak 3. listopada u Ilirskoj dvorani karlovačke Gradske knjižnice Ivana Gorana Kovačića Robert Klarić održati zanimljivo predavanje u gljivama, s početkom u 18 sati.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Za kraj Gljivarskog tjedna ostala su i dva tradicionalna gljivarska izleta. U subotu 5. listopada održava se Gljivarijada na Muljavi na kojoj će sudjelovati brojna gljivarska društva iz Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine, a koja predstavlja i najveći gljivarski skup u Hrvatskoj.

Dan poslije na redu je i tradicionalni karlovački izlet za građanstvo u Kozjači. Uz ugodnu šetnju i branje gljiva, svi sudionici moći će saznati više o gljivama koje su pronašli, a čeka ih i ukusni gljivarski ručak.

Izdvojeno


Reci što misliš!