AKTUALNO / VIJESTI

ZLOČIN U BILJEGU

Novi preokret - prema Općinskom državnom odvjetništvu 44-godišnjak je na bicikliste nasrnuo zbog nacionalne mržnje!

Novi preokret - prema Općinskom državnom odvjetništvu 44-godišnjak je na bicikliste nasrnuo zbog nacionalne mržnje!

ODO za razliku od policije smatra da je nedjelo učinjeni iz mržnje prema Hrvatima, no i ozljede stradale biciklistice su prekvalificirane i teških u lake.

Slučaj iz lipnja ove godine kada je 44-godišnji Miroljub K. automobilom napao sudionike biciklijade "Putevima 110. brigade" dobio je novi preokret.

Nakon što je policijska kaznena prijava izostavila dio koji je izazvao i najviše uznemirenosti u javnosti, onaj o kaznenom djelu počinjenom iz nacionalne mržnje, Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu ovih je dana, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Karlovcu optužnicu protiv državljanina Republike Hrvatske (1980.) zbog počinjenih kaznenih djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz članka 215. stavka 1. u svezi s člankom 87. stavkom 21. Kaznenog zakona, oštećenja tuđe stvari iz članka 235. stavka 1. u svezi s člankom 87. stavkom 21. KZ-a i krivotvorenja isprave iz članka 278. stavka 1. i 3., sve u svezi s člankom 51. KZ-a.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

No, za razliku od policijske kaznene prijave u nastavku se navodi kako je do svega došlo upravo zbog netrpeljivosti prema Hrvatima, no i teške tjelesne ozljede prekvalificirane su u lake, a, pomalo čudno, došlo je i do promjene u količini alkohola u krvi. Tako se dalje navodi:

Optužnicom se okrivljenika tereti da je 29. lipnja 2024., pod utjecajem alkohola (2,91 g/kg alkohola u organizmu) zbog netrpeljivosti prema osobama hrvatske nacionalnosti, uputio uvredljive riječi na nacionalnoj osnovi sudionicima biciklističkog maratona koji su, u organizaciji jedne udruge, bili na parkiralištu ugostiteljskog objekta na području općine Vojnić, a dio je sudionika bio odjeven u majice s hrvatskim nacionalnim simbolima.


Tereti ga se i da je, pristajući da osobnim vozilom ugrozi živote i tijela prisutnih osoba te u cilju oštećivanja bicikala sudionika, vožnjom tim vozilom na kojem su bile nepripadne registarske pločice udario u drvenu konstrukciju terase ugostiteljskog objekta na kojoj je bilo više osoba. Tereti ga se da je potom vozilom prešao preko više bicikala na kojima su nastala brojna oštećenja zahvativši pritom i 46-godišnju oštećenicu koja je zadobila laku tjelesnu ozljedu, a nakon toga se udaljio.

U optužnici je predloženo da se okrivljeniku produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. ZKP/08). 

Izdvojeno


Reci što misliš!