AKTUALNO / VIJESTI

in memoriam

Članovi FA "Matija Gubec" opraštaju se od dugogodišnjeg predsjednika Branka Đurđevića: "Zvali smo ga Tajo, bio je naš folklorni tata..."

Članovi FA
FA Matija Gubec

Sahrana je u ponedjeljak na gradskom groblju Dubovac.

Preminuo je dugogodišnji član i nekadašnji predsjenik Folklornog ansambla "Matija Gubec" iz Karlovca Branko Đurđević - Tako. Dirljivom objavom od njega se opraštaju svi članovi:

S velikom tugom javljamo svim našim bivšim i sadašnjim članovima da nas je jučer zauvijek napustio naš dugogodišnji predsjednik, dragi Branko Đurđević, naš Tajo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naš Tajo, naš folklorni tata, kako smo ga svi od milja zvali, vrijedno, uporno i s velikom ljubavlju, žarom i entuzijazmom proveo je više od 64 godine u našem Ansamblu. Od 1960. kao podupirući član, a aktivno od 1982.godine. Predsjednik postaje 1986.godine i neumorno i vrijedno radi do 2007. godine, kada prestaje s aktivnim radom i postaje počasni predsjednik Ansambla.

Veliku ulogu imao je i kod osnivanja Međunarodnog festivala folklora Karlovac davne 1998. godine i neumorno radio kompletnu tehničku podršku dugi niz godina.


Tajo je bio naš vrijedni pratilac na svim nastupima i gotovo svim turnejama, dijelio s nama radost i tugu, uspjehe i padove. Ali uvijek je bio nasmijan, vječiti optimist i kada je bilo teško, tu je bio Tajo koji nas je uvijek hrabrio dalje.

Dragi naš Tajo....hvala ti na svemu, ostavio si neizbrisiv trag u svima nama, a Karlovac je izgubio još jednog velikog kulturnog entuzijasta i zaljubljenika u folklor i tradiciju.
Tajo naš, neka ti je laka zemlja, počivaj u miru, a obitelji iskrena sućut. Posljednji ispraćaj je u ponedjeljak, 30. 9. 2024. u 11.30 sati na gradskom groblju na Dubovcu.

Sadašnji i bivši članice i članovi FA "Matija Gubec" Karlovac

 

Izdvojeno


Reci što misliš!