AKTUALNO / VIJESTI

provjerite

Imate li ovu kovanicu od dva eura? Za nju se može dobiti više od 2500 eura

Imate li ovu kovanicu od dva eura? Za nju se može dobiti više od 2500 eura
Danas.hr / Shutterstock

Poseban kovani novac 'Kölnska katedrala' u Njemačkoj je izdan ukupno 30 milijuna puta

Rijetke kovanice od dva eura trenutno su vrlo popularne, osobito one koje se izdaju samo u malom broju i koje kolekcionare koštaju malo bogatstvo. Ovo također uključuje rijedak poseban novčić iz Kölna, koji sada vrijedi više od 1000 puta više, navode njemački mediji.

Poseban kovani novac "Kölnska katedrala" u Njemačkoj je izdan ukupno 30 milijuna puta. Međutim, nije jasno koliko je kovanica još u opticaju, navodi Fenix magazin. Kada je pušten u promet 2011. godine, u optjecaj su ušle brojne krivo kovane kovanice čija će vrijednost u nadolazećim godinama dramatično porasti. Kölnska katedrala može se vidjeti u zlatu na kovanici. Slikan je s Roncalliplatza. Ispod piše malim slovima “Sjeverna Rajna-Vestfalija”. Zlatni motiv je okružen s ukupno dvanaest zvjezdica i godinom “2011” na dnu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kovanica od dva eura s katedralom u Kölnu bila je šesta posebna kovanica u seriji “Savezne zemlje I” Saveznog ministarstva financija. Nepravilni reljefi, kod kojih, između ostalog, motiv u sredini nije okrugao ili su vidljive ogrebotine, na eBayu se prodaju već za 2500 eura – 1250 puta više od originalne vrijednosti.

To znači da je cijenjen čak i više od posebne kovanice iz Vatikana iz 2005. Na kovanici od dva eura “XX GIORNATA MONDIALE DELLA GIOVENTU” za Svjetski dan mladih u Kölnu, njemačka zgrada prikazana je na vatikanskoj kovanici, navode njemački mediji. Čak i bez tiskarske greške, među kolekcionarima se prodaje za više od 200 eura. Zato što ih postoji samo 85.000.

Izdvojeno


Reci što misliš!