AKTUALNO / VIJESTI

NOVA KNJIGA

"Čelik i čast - U sjeni polumjeseca" - prvi roman Davora Pleskine povijesno-romantična je priča o prvim danima Karlovca

"Čelik i čast - U sjeni polumjeseca", naziv je romana prvijenca Karlovčanina Davora Pleskine. Romana prvijenca samo u onom punom smislu, kada govorimo o djelima koja su ugledala svjetlo dana, jer kako i sam autor ističe, piše praktički od prvog susreta s knjigama, a i ovaj konkretan roman dugo je "tinjao" negdje u njemu. 

U to vrijeme "tinjanja" Pleskina je postao poduzetnik, programer, pilot, suprug i otac... i zaključio da je konačno došlo vrijeme i za ispunjenje davne dječačke želje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pred čitateljima je roman koji će vas odmah podsjetiti na djela iz doba romantizma, a taj pristup odvest će vas ne samo sadržajem već i izrazom u vrijeme kada je ovakav roman mogao napisati, recimo, Kukuljević Sakcinski. 

I sve to zvuči neobično prikladno, jer "Čelik i čast - U Sjeni polumjeseca" priča je smještena u prve dane Karlovca, u vrijeme kada Osmanlije prijete Dubovcu i novoj tvrđavi koja je još u izgradnji, a mala i hrabra skupina kreće u težak i opasan poduhvat oslobađanja zatočene kćeri zapovjednika tvrđave u izgradnji i zaručnice mladog poručnika Nikole.


Svi Karlovčani i stanovnici ovih krajeva, pogotovo oni koji su ljubitelji lijepe književnosti, s užitkom će pročitati ovu knjigu, koja im i približava život u tim dalekim danima nastanka grada, o kojima smo sigurno barem jednom svi maštali. No, nema sumnje da će za nju biti mjesta i u kućnim bibliotekama i svih drugih, jer riječ je o pitkom i zanimljivom djelu. Pohvaliti treba i grafičko uređenje knjige koje je osmislila i realizirala Davorova kći Ivana.

A, da ne bismo previše otkrivali ostaje tek još uputiti svima poziv da u četvrtak 3. listopada dođete na prvu promociju knjige - u 18 sati. Gdje? Treba li to uopće pitati? Naravno, na Starom gradu Dubovcu!

Izdvojeno


Reci što misliš!