AKTUALNO / VIJESTI

STUDIJSKI POSJET

Na studijskom posjetu Gradskoj toplani inženjeri projektnog konzorcija! Obišli i geotermalne bušotine pored Karlovca

Na studijskom posjetu Gradskoj toplani inženjeri projektnog konzorcija! Obišli i geotermalne bušotine pored Karlovca

Također su obišli lokaciju geotermalne bušotine u Karlovcu u Šumbaru, kao i postrojenje uređaja za pročišćavanje otpadnih voda

Karlovačku Gradsku toplanu posjetila je studijska grupa, odnosno partneri i pridruženi partneri projektnog konzorcija HeatMineDH projekta, pod vodstvom Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu.

Iz gradske tvrtke nam javljaju da su u sklopu ovog posjeta, sudionici obišli i upoznali se s postrojenjem Gradske toplane Karlovac.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Prezentiran im je i sustav za daljinsko upravljanje i praćenje toplinskih podstanica tzv. SCADA sustav koji je ugrađen u sklopu projekta „Revitalizacija vrelovodne mreže u gradu Karlovcu“, navode u Toplani.

Također su obišli lokaciju geotermalne bušotine u Karlovcu u Šumbaru, kao i postrojenje uređaja za pročišćavanje otpadnih voda grada Karlovca koje je smješteno u Gornjem Mekušju. Obilazak je organiziran s ciljem razmatranja različitih mogućnosti uvođenja obnovljivih izvora energije u centralni toplinski sustav Gradske toplane, što je sljedeći projekt kojeg Gradska toplana priprema. 

Izdvojeno


Reci što misliš!