AKTUALNO / VIJESTI

POPLAVE PRIJETE

Rijeke ubrzano rastu, na Kupi proglašeno pripremno stanje obrane od poplava, prognoze kažu da će vodostaj ići i preko 800 centimetara!

Rijeke ubrzano rastu, na Kupi proglašeno pripremno stanje obrane od poplava, prognoze kažu da će vodostaj ići i preko 800 centimetara!

Korana je brže počela rasti tek poslijepodne pa zasad ne prijeti obalnom području.

Vodostaj rijeke Kupe ubrzano raste još od jutra, a iako su vodostaji još daleko od onih kritičnih, pitanje je što će se dogoditi u narednim satima i danima, jer kiša i dalje obilno pada ne samo na karlovačkom području, već što je još važnije za vodostaje, i uzvodno od grada. 

Problema zasad još nema no moglo bi ih biti jer vodostaj Kupe u 17 sati iznosi 538 centimetara, čime je nastupilo i pripremno stanje obrane od poplave. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prema trenutno raspoloživim hidrološkim modelima, maksimalni vodostaji rijeke Kupe u Karlovcu očekuju se sutra poslijepodne (petak) na razinama iznad 800 cm, što znači da tijekom ove noći možemo očekivati uvođenje izvanrednih mjera obrane od poplava za karlovačko područje. Ukoliko se ostvare ovi vodostaji iznad 800 cm postoji mogućnost ugroze dijela objekata u prigradskim naseljima grada Karlovca. U koordinaciji sa Stožerom civilne zaštite grada Karlovca pripremaju se vreće s pijeskom kao i box barijere, postavljaju se na otvore prema rijeci Kupi, a spremne su i crpke za prepumpavanje oborinskih zaobalnih voda.

Korana zasad raste nešto sporije, odnosno jači porast počeo se događati tek u poslijepodnevnim satima pa rijeka zasad ne prijeti obalnom području.


Na području Karlovačke županije pripremno stanje obrane od poplave proglašeno je i na Dobri u Turkovićima i Lešću te na Kupčini i u sabirnom kanalu Lazina.

Izdvojeno


Reci što misliš!