AKTUALNO / VIJESTI

POPLAVE

Stožer Civilne zaštite: Sve službe su na terenu, uskoro očekujemo i zatvaranje prvih prometnica, najkritičnije bit će sutra popodne

Stožer Civilne zaštite: Sve službe su na terenu, uskoro očekujemo i zatvaranje prvih prometnica, najkritičnije bit će sutra popodne

U prostorijama Grada Karlovca održan je sastanak gradskog Stožera civilne zaštite kojem su prisustvovali i županica Martina Furdek Hajdin, kao i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković. 

Nakon sastanka, gradonačelnik Mandić naglasio je da su odrađene sve pripremne radnje, još od jutra vrši se punjenje vreća i podjela najugroženijim područjima. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Kupa bi mogla napraviti probleme, na mrežničko-koranskom dijelu ih ne očekujemo, jer je tamo sustav obrane od poplava već uspostavljen. Sve službe Stožera, uključujući vatrogasne postrojbe i DVD-e su na terenu, a pozivamo i građane da se jave na brojeve Stožera kod bilo kakvih problema (099 5284 728), kazao je Mandić, dodavši da u ovom trenutku niti jedna cesta nije zatvorena, ali da se očekuje da bi kroz nekoliko sati moglo i do toga doći. 

Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković istaknuo je da je palo više od 200mm oborina, a da se očekuje da će kiša padati barem do jutra, kada će se i puno bolje moći procijeniti koliko je ozbiljna prijetnja. 


- No, već sada modeli govore da će vodostaj Kupe u Karlovcu biti iznad 800 centimetara i nastojat ćemo minimalizirati sve moguće štete. Podijeljeno je oko 10.000 vreća, još 20.000 je napunjeno, a na terenu je i 12 crpki. Očekujemo da će ujutro u Karlovcu na snagu stupiti izvanredne mjere obrane od poplave, naglasio je Đuroković.

Izdvojeno


Reci što misliš!