AKTUALNO / VIJESTI

VRLO DOBRE BROJKE

Karlovačka županija u kolovozu uvjerljivo prva po noćenjima u kontinentalnom dijelu Hrvatske, ali i s padom u odnosu na prošlu godinu

Karlovačka županija u kolovozu uvjerljivo prva po noćenjima u kontinentalnom dijelu Hrvatske, ali i s padom u odnosu na prošlu godinu

Prosjek noćenja je odličan za ljetno razdoblje - 2,1

Karlovačka županija i u kolovozu je bila apsolutni turistički rekorder kada je u pitanju kontinentalna Hrvatska, iako s brojkama nešto manjim nego što je to bilo u istom mjesecu lani.

Brojke su tako vrlo zadovoljavajuće, pogotovo za ljetne mjesece u kojima je neizbježan i vrlo izražen tranzitni turizam koji po svojoj definiciji skraćuje prosječni boravak turista, no isti je unatoč tome bio veći od 2 što je za kontinentalni dio zaista odlično. Konkretno, Karlovačku županiju u kolovozu je posjetilo 80.186 gostiju koji su ostvarili 171.107 noćenja ili 2,1 noćenja po turistu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ipak, riječ je o nešto manjim brojkama nego lani, odnosno 7% dolazaka i 8% noćenja manje nego u 2023. godini. Pritom je brojka domaćih turista i njihovih noćenja rasla, a u padu je bio broj i posjeta i noćenja stranih gostiju.

Ipak, i te su brojke dovoljne za apsolutno uvjerljivu poziciju u kontinentalnom dijelu Hrvatske, jer sljedeća po broju noćenja je Krapinsko-zagorska koja ih je imala nešto više od 66 tisuća, dakle gotovo trostruko manje.


Inače, kao i uvijek rekorder je bila Istarska županija sa čak 8 175 372 noćenja, dok ih je najmanje bilo u Virovitičko-podravskoj županiji - tek 5855.

Izdvojeno


Reci što misliš!