VREMENSKA PROGNOZA

Još malo sunca pa nam dolazi izražena promjena vremena! Evo gdje će biti najgore i koji dijelovi su prvi na udaru

U unutrašnjosti slijede promjenjivije i malo svježije prilike.

Naši krajevi ostaju u polju anticiklone, dok je nestabilnije na zapadu kontinenta. Stići će nešto malo vlage danas navečer, ali značajnija kiša se glavninom očekuje s petka na subotu i to na Jadranu i područjima uz njega.

Ujutro pretežno vedro, no na kopnu česta magla ili niska slojevita naoblaka, osobito na zapadu unutrašnjosti, gdje u Gorskom kotaru može ponegdje biti slabe rosulje. Sumaglica pa i magla je mjestimice moguća i na samom Jadranu, izglednije prema otvorenome moru i otocima. Naime, vjetar će uglavnom izostajati. Tek mjestimice duž obale slaba bura, ali pod Velebitom još u početku umjerena pa i s jakim udarima. Najniža temperatura u unutrašnjosti oko 10 °C, a na moru između 15 i 17 °C.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj samo prolazno sunčanije, a onda opet kreće postupan porast naoblake, osobito krajem dana. Ostaje suho, zapuhat će tek rijetko slab sjeveroistočni vjetar, ali svježije nego danas, bit će uglavnom između 16 i 18 °C.

Na istoku barem djelomice sunčano, ali i taj višak oblaka stiže glavninom tek navečer. Svježije uz slab do umjeren uglavnom istočni vjetar. Temperatura barem tri ili četiri stupnja niža, oko 18 °C.

U Dalmaciji u početku još prevladavajuće sunčano, a onda porast naoblake, izraženije krajem dana. Bit će samo slabog vjetra, mirnije nego danas, a ostaje toplo između 23 i 25 °C.

Na sjevernom Jadranu i u gorju već pretežno, ponegdje do kraja dana i potpuno oblačno, a navečer će mjestimice biti kiše, češće u noći na četvrtak. Puhat će još bura, ali uglavnom samo pod Velebitom umjerene jačine. Temperatura slična na moru, oko 21-22 °C, malo niža u gorskim područjima, između 14 i 17 °C.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U unutrašnjosti slijede promjenjivije i malo svježije prilike. No, kiša će biti samo sporadična i u manjim količinama, nešto češće u tmurnijem gorju. Razvedravanje se očekuje od nedjelje.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu uz povremeno više oblaka malo kiše ili pokoji pljusak past će tijekom četvrtka, no ponegdje bi moglo i ostati suho. Zato je s petka na subotu izgledan jedan kišni val, mogući su i prolazno izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom. Sve će pratiti i jako jugo, koje će popustiti i okretati na buru i istočnjak tijekom nedjelje, najprije na sjevernom dijelu. Upravo će bura postupno rastjerati zaostale oblake.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest