nepravomoćna presuda

Ozaljski poljoprivrednik mora platiti odštetu HŽ-u: “Palio sam kukuruzovinu, a ne korov, nije im moja vatra zapalila stupove”

foto ilustracija

Slučaj se dogodio prije šest godina, a presuda je donesena ovih dana

Muškarac iz Ozlja morat će platiti HŽ Infrastrukturi d.o.o. 944 eura odštete te im namiriti 60 eura troškova postupka jer im je zapalio dva stupa. Incident se dogodio još prije šest godina, a jednako toliko je trebalo proći do nepravomoćne presude na Općinskom sudu u Karlovcu.

Tužitelj je u tužbi naveo da je Ozljanin 22. travnja 2018. godine između kolodvora Ozalj i Kamanje vršio spaljivanje korova na otvorenom te su se tom prilikom zapalila dva stupa HŽ-a, oni su ih numerirali kao telefonski stup 382 i telefonski stup 383.

Od tuženoga su godinu kasnije zatražili plaćanje odštete, no on je to odbio, pa su ga tužili. On u odgovoru na tužbu poriče bilo kakvo spaljivanje korova, te uzrokovanu štetu, već kaže da je spaljivao kukuruzovinu na svojoj parceli, ali dan ranije, 21. travnja. Kukuruzovinu je prethodno malčirao pa je sloj bio tanak te se nije razvila vatra, a tek kada se ugasila, napustio je parcelu, branio se.

Prekršajno je kažnjen u ranijem postupku jer nije prijavio to spaljivanje nadležnoj vatrogasnoj postrojbi, a ne zato da bi prouzročio nekakvu štetu, kaže on.

– Nema spora da je tužitelj spaljivanje kukuruzovine na otvorenom prostoru na svojoj parceli vršio dana 21. 4. 2018. u kasnijim popodnevnim satima, te također nema spora da je šteta na stupovima uslijed požara nastala nekoliko sati kasnije tj. 22. 4. 2018., a što proizlazi iz citirane potvrde PP Ozalj od 26. 4. 2018., kojom se potvrđuje da je ta policijska postaja izviještena tog datuma u 01.46 sati da je došlo do požara na otvorenom i da su izgorjela dva stupa vlasništvo HŽ-a, zaključio je sud.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest