NAGAZIO GAS

Pijani 28-godišnjak sinoć jurio kroz Smičiklasovu, sletio s ceste i zabio zabio se u spomenik Domovinskog rata! Vozio je s 2,25 promila alkohola krvi

foto ilustracija PIXELL

Novčane kazne rastu ovisno o izmjerenoj količini alkohola u krvi pa su kazne u rasponu od 90 do 2.650 eura, a za razinu alkohola iznad 1.5 promila propisana je i kazna zatvora u trajanju do 60 dana

U stanju prilične alkoholiziranosti sinoć nešto prije ponoći 28-godišnjak je skrivio prometnu nesreću u Ulici Tadije Smičiklasa u Karlovcu. Što se dogodilo opisala je policija koja je obavila i očevid.

– Policijski službenici su utvrdili da je sinoć nešto prije ponoći u Karlovcu, u Ulici Tadije Smičiklasa 28-godišnjak upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,25 promila te izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom, navodi se u priopćenju.

Zbog neprilagođene brzine osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka sletio je van kolnika i udario u spomenik „Domovinskog rata“.

– Vozač je isključen iz prometa i do prestanka djelovanja opojnog sredstva smješten u posebne prostorije policije te će biti sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama. kažu u policiji i podsjećaju da je upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola i droga težak prekršaj.

Novčane kazne rastu ovisno o izmjerenoj količini alkohola u krvi pa su kazne u rasponu od 90 do 2.650 eura, a za razinu alkohola iznad 1.5 promila propisana je i kazna zatvora u trajanju do 60 dana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest