Karlovčanin (72) mislio da ulaže u kriptovalute, pa ostao bez više tisuća eura! Porukom ga kontaktirala nepoznata žena

foto ilustracija Pixsell/Pixabay

Do 14. listopada, kada je izvršio više dogovorenih novčanih uplata u iznosu od više tisuća eura, shvatio je da je prevaren, kažu u policiji

Još jedan je Karlovčanin želio ulagati u kriptovalute, no nažalost naletio je na prevaranta koji ga je “opelješio”. Policija stoga po tko zna koji put poziva građane da budu oprezni, a opisali su i ovaj zadnji slučaj.

– U Policijskoj postaji Karlovac jučer je 72-godišnjak prijavio da ga je početkom rujna, porukom putem aplikacije za komunikaciju, kontaktirala nepoznata ženska osoba te mu ponudila mogućnost ulaganja u kriptovalute što je muškarac i prihvatio. Do 14. listopada, kada je izvršio više dogovorenih novčanih uplata u iznosu od više tisuća eura, shvatio je da je prevaren, kažu u policiji.

– Koristimo ovu priliku i još jednom savjetujemo građanima da budu vrlo oprezni u komunikaciji s nepoznatim osobama kako ne bi postali žrtvom ovakvog ili sličnog kaznenog djela, navode.

Više informacija o različitim oblicima internetskih prijevara te savjete o tome kako se zaštititi možete pronaći na stranicama MUP-a.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest