MIGRANTSKA RUTA

U krijumčarenju ljudi uhvaćeni državljani Hrvatske i Rumunjske, migrante prevozili automobilima! Imali i “prethodnice” no to im nije pomoglo

Svi prevoženi strani državljani izrazili su namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom

– Policijski službenici koji na području PU karlovačke rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija su u utorak, 22. listopada, u dva odvojena slučaja spriječili krijumčarenja stranih državljana koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku, izvijestili su jutros iz karlovačke policije.

Navode da je istraga provedena “zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma” i to u dva odvojena kriminalistička istraživanja nad četvoricom muškaraca starosti između 32 i 45 godina (državljani Hrvatske i Rumunjske).

Naime, osumnjičeni su strane državljane prevozili u osobnim automobilima na području Slunja i Vojnića, a jedan osobni automobil služio je kao prethodnica krijumčarenju stranih državljana.

Svi prevoženi strani državljani izrazili su namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.

Nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja, budući je utvrđeno da su iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta, policijski službenici su osumnjičene muškarce predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave karlovačke, a kaznene prijave podnijeli su nadležnom državnom odvjetništvu.

Prema 32-godišnjem hrvatskom državljaninu policijski službenici su postupali i sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest