VIJESTI / CRNA KRONIKA

Hrvatski vojnik letvom istukao 14-godišnjaka i slomio mu ruku jer mu je dječak s društvom sjeo u čamac - vojniku prijeti nečasni otpust

Hrvatski vojnik letvom istukao 14-godišnjaka i slomio mu ruku jer
mu je dječak s društvom sjeo u čamac - vojniku prijeti nečasni
otpust
foto ilustracija

Hrvatski vojnik iz Otočca istukao je i teško ozlijedio 14-godišnjeg dječaka iz svojeg susjedstva. Učinio je to izvan službe, no njegov poslodavac je incident osudio te najavio stegovni i kazneni postupak, nakon kojega će biti udalljen iz službe, ako se dokaže da je počinio djelo.

- Prema informacijama dobivenim od strane nadležnih državnih tijela, pripadnik Oružanih snaga Republike Hrvatske je izvan radnog vremena, izvan redovne djelatne službe sudjelovao u incidentu u Otočcu, gdje su maloljetnoj osobi nanesene tjelesne ozljede. Naime, prema izjavi pripadnika OS RH, incident se dogodio uslijed oštećenja imovine, odnosno čamca u vlasništvu pripadnika OS RH, na kojem je zatekao više osoba, među kojima se nalazila i oštećena maloljetna osoba. Provedeno je kriminalističko istraživanje te je protiv pripadnika OS RH podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela, nanošenja teških tjelesnih ozljeda, sukladno Kaznenom zakonu, priopćili su danas iz MORH-a.

Nad pripadnikom OS RH provest će se kazneni i stegovni postupak pred nadležnim Vojno stegovnim sudom koji za kaznu može imati prestanak djelatne vojne službe. Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska,navodi se, oštro osuđuju napad u Otočcu i oštro sankcioniraju bilo kakav oblik nasilja. Riječ je o slučaju neprimjerenog ponašanja koje smatramo nedopustivim.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Ovim putem, Ministarstvo obrane izražava žaljenje zbog predmetnog događaja i upućuju isprike zbog nedopustivog ponašanja pripadnika OS RH, navodi se u priopćenju.

– Nismo nikakvu štetu radili na barci, ništa, samo smo sjedili. Taman smo htjeli otići, kad je muškarac iz svojega dvorišta izišao s letvom u rukama, 10 centimetara širokom i dugom manje od metra. Govorio je: ‘Što radite ovdje, djeca bježite ća!’. Moja tri prijatelja su uspjela pobjeći, a ja nisam jer su mi mobitel i novčanik ostali na podu. Htio sam dohvatiti svoje stvari, kad me uhvatio za vrat i bacio na pod. Stajao je nada mnom na uzbrdici i zamahnuo letvom prema mojoj glavi. Obranio sam se rukom po kojoj me opalio i slomio mi ruku - prepričao je za 24sata nemili događaj 14-godišnjak, koji je završio u bolnici za slomljenom rukom.

KAportal.hr


Reci što misliš!